Chef-main
4. jun
Kulturni izbor · film

Kuhanje je umetnost. Seveda, kot lahko na platno nakracate karkoli, lahko tudi na krožnik vržete karkoli. A platno je lahko tudi površina za čudovite stvaritve, kot je lahko krožnik- platno kuharja- prostor za nepozabne okuse in vonjave kuharskega umetnika. A za to, da nastane umetnina, morata oba, likovni in kuharski umetnik, delati s srcem. In tu se Carlu Casperju kot šefu kuhinje zatakne.

Kolosej
Kolosej
4€ - 6€

Pa ne kakšna ribja koščica v grlu, ampak Riva (Dustin Hoffman), lastnik ugledne losangeleške restavracije, kjer Carl (Jon Favreau, igralec, scenarist in režiser) dela kot kuhinjski šef. Ta mu namreč ne pusti umetniške svobode pri menijih in ko se v situacijo vmešajo še slabe ocene s strani ocenjevalcev,… saj veste, preveč kuharjev pokvari juho,… da Carl odpoved.

A če pozna recept za domala vsako jed, ne pozna recepta za nadaljnje življenje. Zato eksperimentira in vrže v situacijo nekaj zanimivih sestavin, kot si Miami, bivša žena (Sofia Vergara), prijatelj in odtujeni sin. In čeprav je pristal na cesti, ga prav cesta na koncu reši, saj v premični kuhinji ponovno najde ne samo svojo strast do kuhanja, ki se je prismodila v vlogi šefa kuhinje, ampak tudi veselje do življenja in ljubezni.

Čeprav se razume samo po sebi, da v kino ob ogledu tega filma ne pojdite lačni, pa naj vaš želodec vseeno ne bo preveč poln, ker se je s (pre)polnim pač težko smejati.

Odpri galerijo
FSF2016_Plakati 13. september, 2016 19. festival slovenskega filma 2016 (FSF)/Portorož: s polnimi jadri naprej Film Prehod (The Rift, 2016) 21. april, 2016 Filmska premiera: Prehod (2016) s Katarino Čas Moja obilna grška poroka 2 4. junij, 2400 Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2 Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade 24. marec, 2016 Kinotrip: mednarodni filmski festival od mladih za mlade · · · · · · · ·