Razstava Preobrazba
30. jan
Kulturni izbor · odri

Nadvse razveseljivo je, ko se kreativni mladi ustvarjalci združijo in so rezultati njihovega umetniškega udejstvovanja predstavljeni širšemu občinstvu, ki nemara še samo poprime za škarje in papir ter izdela kaj lepega. Koliko domišljije ima novo Društvo mladih oblikovalcev in umetnikov (DOUM) si bomo lahko ogledali na njihovi otvoritveni zabavi.

Centralna postaja
Centralna postaja
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

DOUM je združenje nadobudnih in ambicioznih krativcev iz različnih področij, ki želijo gojiti ustvarjalni duh in širiti poslanstvo oblikovanja, umetnosti in kulture. »Namen našega društva je podpirati mlade oblikovalce in umetnike ter spodbujati ustvarjalnosti v družbi, obenem pa stremimo k povezovanju kreativcev, izmenjavi znanj, širjenju poznanstev in druženju,« nam je pojasnila Maša Mazi, ena od ustanoviteljev društva, s katerim bi radi dosegli preboj na trg. »Smo mnenja, da bomo kot skupina močnejši. Kot pravijo – več glav več ve.«

Medtem ko DOUMovci v prihodnje načrtujejo ustvarjalne delavnice, tečaje in predavanja, je pred njimi prva otvoritvena razstava z naslovom Preobrazba. Ob glasbi izpod taktirke DJ Illusiona se bomo obiskovalci lahko sprehodili mimo najrazličnejših fotografij, pokukali med preobraženo pohištvo in dodatke za dom ter sledili ljubkim mini cruiserjem iz pleksi stekla na štirih kolescih. S svojimi izdelki se bodo predstavili Kumomi Design, Ups Atelje, Petra Božič in Živa Lutman, Blaž Bačar, Katja Čebular, Brina Gluvič, Klavdija Jarc, Jure Matoz, Maša Mazi, Anja Mencinger, Marko Šafarič, Fat Rat, Pirate Piška in Vuccineli.

»Pri Preobrazbi gre za nek kreativen proces iz ideje v nekaj, kar postane produkt ali umetniško delo. Enako velja za materiale, iz katerih nastanejo izdelki in podobno. Vse, kar počnemo, je torej preobrazba iz enega v drugega. Se pa tudi sami preobrazimo v oblikovalce medtem, ko nekaj ustvarjamo,« nam je več o dogodku povedala soustanoviteljica društva Tanja Grujičić. Preobrazba se bo v poznejših urah spremenila v zabavo, ki ji bo za gramofoni dirigiral DJ Pohalino.

Netopir 30. januar, 2014 Netopir, opereta v treh dejanjih IGLU 29. januar, 2014 Spontano, odštekano – IGLU impro šov s Shawnom Kinleyjem Mare Bulc + nastopajoči: GREMO VSI! (Jaka Berger, Miha Blažič - N'toko, Matija Dolenc, Polona Janežič, Tina Perić, Irena Preda), Produkcija Maska, april 2013, foto: Nada Žgank 28. januar, 2014 Gremo vsi med glasbenike! Hlapci - Copy 25. januar, 2014 Hlapci se ženijo · · ·