mediafest
6. nov
V zraku · dan za

Mediafest je kulturno dogajanje v Celju, ki prinaša kar sedemnajst dni pestrega dogajanja.

do
Celjski mladinski center
Celjski mladinski center
Na večino prireditev je vstop prost. Vstopnina na koncert od 3 do 5 evrov. Prijavnina za tekmovanje v borilnih videoigrah 7 evrov.

Mediafest je festival popularne intermedijske umetnosti, ki ga bo otvorila fotografska razstava ČB, fotografinje Metke Majcen. Gre za prvo samostojno razstavo mlade fotografinje Metke Majcen, katere ustvarjalna fotografija temelji na odnosu človeka z okoljem, tokrat pa se predstavlja z izbranimi črno-belimi fotografijami.

V okviru Mediafesta se bo v soboto 9.11. zgodil tudi največji slovenski turnir v borilnih videoigrah, že petič zapored. Turnir poteka po “double elimination” sistemu, močno konkurenco domačim igralcem pa predstavljajo igralci iz tujih držav, ki se vsako leto udeležijo dogodka.

Ogledali si bomo lahko gledališko predstavo Instant – komedija z dvema obrazoma v izvedbi Žaba Gleda&išče, ki pripoveduje o Lolipop-u, ki se zbudi v instant svet minljivih zgodb in produktov. Za vse gurmane pa bo zanimiv performans Ivane Ristić Grižljaj z žličko – kreativnost in umetnost v hrani, kjer se bomo igrali s hrano, okusi, barvami in serviranjem, ker je kuhinja lahko tudi kreativni in umetniški prostor. Mediafest se bo zaključil z glasbo in sicer s sobotnim koncertom New Wave Syria in Karmakoma.

24. LIFFE – ljubljanski mednarodni filmski festival 6. november, 2013 24. LIFFE – ljubljanski mednarodni filmski festival CRTS5510 6. november, 2013 Kultni stoli Rex na razprodaji Pustolovski park Geoss 31. oktober, 2013 Noč čarovnic v pustolovskem parku Geoss 8. Mednarodni tango festival 31. oktober, 2013 8. mednarodni tango festival v Ljubljani · · ·