Tisoč in ena noč
1. mar
V zraku · dan za

Kdo še ni slišal za Tisoč in eno noč? Če drugega ne, smo na to zbirko arabskih pravljic, novel, pripovedk in humoresk naleteli pri urah književnosti v srednji šoli. No, v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) pa bomo 1. marca 2016 priča premieri dveurnega muzikala Tisoč in ena noč, nastalega po motivih libreta 1001 Katje Perat.

do
MGL, Čopova 14, 1000 Ljubljana
Mestno gledališče ljubljansko
Od 19,50 €

Kakšen prizor imate pred seboj, ko pomislite na Tisoč in eno noč? Lepotico, odeto v tančice, ki v erotičnem glasu pripoveduje zgodbe moškemu s turbanom, ali dečka, ki drgne po svetilki, iz katere se dvigne duh? Tisoč in ena noč je ena najobsežnejših zbirk ljudskega pripovedništva z zgodbami, ki izvirajo iz Perzije, Sirije, Egipta in Indije oziroma iz jutrovih dežel (Jutrovo je staro ime za Bližnji vzhod). Nastala je v času zlate dobe islamske civilizacije (od 8. do 13. stoletja). Prinaša celoten diapazon tem, ki od nekdaj burijo radovednega človeškega duha in so zaradi svoje univerzalnosti postale del evropske percepcije Bližnjega vzhoda.

PREBERITE ŠE: Ljubljanski zmaj: da bodo vsi otroci pihali svečke na torti

Interpretacija po motivih libreta 1001 Katje Perat bo doživela krstno uprizoritev 1. marca 2016 v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL). Avtorski muzikal združuje pripovedništvo islamske civilizacije z današnjimi migracijami ljudi z Bližnjega vzhoda.

Muzikal Tisoč in ena nočOdpri galerijo
Garažna razprodaja zima 2016 11. avgust, 7200 Garažna razprodaja zima 2016 v dvorani ŠD Tabor Dobrodelni dogodek Ljubljanski zmaj 11. avgust, 3200 Ljubljanski zmaj: da bodo vsi otroci pihali svečke na torti Love Is Blind 11. avgust, 8400 Ljubezen od A do Ž – največja slovenska konferenca o ljubezni in partnerskih odnosih zmajev-karneval_foto_ Urška Boljkovac 6. februar, 2016 Zmajev karneval 2016 – pustni karneval na ljubljanskih ulicah · · ·