an-cafe
20. jun
V zraku · dan za

Prvič bomo v Sloveniji lahko obiskali zares veliko mednarodno konvencijo japonske popkulture Sakuga Gaiden, ki bo potekala v soboto, 20. junija na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na svoj račun bomo tako prišli ljubitelji najnovejših računalniških iger, table top iger, “cosplay” tekmovanj, pevskih tekmovanj, bogato založenih stojnic, plesnih vaj, anime risanih filmov in tekmovanja o njihovem poznavanju, komičnih nastopov in drugega. Videli in slišali pa bomo lahko tudi eno večjih japonskih glasbenih pop skupin, An Cafe (Antic Cafe).

do
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Sakuga Gaiden
od 7,99€ do 33,99€

Konvencija Sakuga Gaiden predstavlja velik korak v bodočnost na področju japonske sodobne popkulture in sorodnih vsebin, ki so med mladimi in starejšimi izjemno priljubljene tudi v Sloveniji. S svojo ponudbo, velikostjo in posebnimi vsebinami se tako konvencija postavlja ob bok večjih tovrstnim konvencijam v Evropi, že v tem trenutku pa izstopa po svoji inovativnosti na področju Vzhodne Evrope, saj ne le predstavlja japonsko kulturo, ampak je tudi neposredno povezana z njenimi akterji. Letošnji stični člen je ravno nastop glasbene pop skupine Antic Cafe, japonske Harajuku dance rock, visual kei skupine, ki deluje že od leta 2003.

PREBERITE ŠE: Ljubljanska vinska pot 2015 za poletna vinska razvajanja

Na konvenciji Sakuga Gaiden seveda ne bo manjkal veliki slovenski turnir v igri League of Legends, ki jo po svetu igrajo stotine milijonov oboževalcev, z bogatimi nagradami za prva mesta. Ponudila bo tudi preko 30 stojnic s predstavitvijo in prodajo izdelkov sodobne japonske popkulture (mange, igre, izdelki), tudi tradicionalne, kot tudi drugimi vsebine, ki so danes izjemno privlačne mladim. Za obiskovalce bo pripravljena posebna gledalnica japonskih anime risank, pomerili se bomo lahko v različnih table top igrah in preizkusili nove računalniške igre. Na voljo bo velik predstavitveni prostor novih iger in tehnologij, prostor za tekmovanja in preizkus iger. V galerijskem prostoru bodo čez dan potekale različne delavnice ustvarjalno-izraznih veščin japonske tradicionalne in sodobne kulture, tam pa bo tudi razstava sodobne slovenske avtorice, ki upodablja svoje like v japonskem slogu anime risanih junakov. Potekala bodo različna tekmovanja v petju, plesu in znanju: Sakuga Idol (pevsko tekmovanje v japonskih in korejskih skladbah), Anime kviz, plesne delavnice, Fashion Show, tekmovanje v posojanju glasov animejem in drugo. Ne smemo pa pozabiti tekmovanje v cosplayu na velikem odru, ki se ga bomo lahko udeležili vsi tisti, ki doma radi kreiramo in nosimo oblačila naših priljubljenih junakov iz anime risanih filmov, igranih filmov, stripov, računalniških igre in drugega.

SAFE festival 19. junij, 2015 SAFE – prvi Slovenski akrobatski festival Pogled v razstavo Moda v gibanju 25. januar, 1200 Moda v gibanju: Modna retrospektiva v Slovenskem etnografskem muzeju Predstava IDEAL 13. junij, 2015 Leja Jurišić in Teja Reba: Plesni performans IDEAL Beer Tasting 13. junij, 2015 Peer Fest – Festival “craft” piva v Kranju ·