fbpx

Ekstravaganca in hitrost: Alpine A110 R Le Mans Edition v omejeni seriji 100 “kosov” le za zbiratelje

Alpski šampion se vrne z najbolj zmogljivo, zbirateljsko izdajo

Foto: Alpine
Zadnjič posodobljeno:

Alpine je ponovno zadel sredino tarče in navdušil zbiratelje po vsem svetu. Po slavnem zgodovinskem nastopu na 24 ur Le Mansa, kjer so dosegli celo skupno zmago leta 1978, so se Francozi odločili proslaviti svojo preteklo in prihodnjo udeležbo na tej svetovno znani dirki z unikatno izdajo modela A110 R, poimenovanim 'Le Mans Edition'. Ne le da so zasnovali avtomobil, ki se klanja svojim koreninam, ob tem so se uspeli tudi izogniti pastem pretirane sentimentalnosti.

Ob pogledu na Alpine A110 R Le Mans Edition hitro opazite, da gre za nekaj posebnega. Izdaja Le Mans prinaša estetske spremembe v obliki bele karoserije z modrimi poudarki, vključno z dvojno črto, ki se vleče po celotni dolžini karoserije. Dodane so ujemajoče se končne kapice na krilu in obrobi na kolesih, medtem ko zadnji pokrov pridobi bolj izrazit osrednji stabilizator. To, kot pravi Alpine, je poklon dirkalniku A480. Dodani so tudi znaki Le Mans na prednjih spojlerjih, pragovih in naslonjala za glavo. Na sončni zaslonbi je lasersko vgraviran oris dirkališča, plošča pa priča o tem, da gre za enega od 100 avtomobilov.

Alpine A110 R Le Mans Edition
Foto: Alpine

Nadgradnje se ne končajo le pri videzu. Alpine A110 R Le Mans Edition ohranja karbonska vlakna na pokrovu, strehi, pokrovu motorja, zadnjem krilu in kolesih, vendar Le Mans Edition pridobi tisto, kar Alpine imenuje ‘Road & Track chock‘, ki avto spusti in ga utrdi za pet odstotkov. Obstoječe nastavitve vzmetenja so prav tako preoblikovane v primerjavi s standardnim modelom.

Foto: alpine

Vsi kupci Alpine A110 R Le Mans Edition dobijo še dodatne ugodnosti. Ti vključujejo dostop do objektov Alpine Elf Endurance Team v letu 2024 in možnost, da se popeljejo po dirkališču Le Mans na jutro pred začetkom dirke.

Poleg tega ta posebna izdaja sledi A110 R Fernando Alonso, ki je v omejeni seriji na voljo za kar 148.000 evrov, kar je precej več od 105.000 evrov, kolikor znaša cena standardne različice R. Model Fernando Alonso je na voljo v omejeni seriji 32 kosov, kar predstavlja število zmag v Grand Prixu tega veterana Formule 1.

Foto: Alpine

Zunanjost te posebne izdaje je izključno mat modra, z Alonsovim podpisom na zadnjem bočnem steklu. Na sončni zaslonbi je zapisan dirkačev moto: “Več je poti na vrh gore.

Pod pokrovom vsakega A110 R, vključno s temi posebnimi izdajami, bije srce v obliki turbopolnjenega štirivaljnega 1,8-litrskega motorja, ki proizvaja 300 konjskih moči in 339 Nm navora. Obsežna uporaba ogljikovih vlaken pomaga ohranjati težo na nizki ravni, saj avto tehta le 1081 kg, kar je 34 kg manj kot ostale različice. Ta nastavitev avtomobilu omogoča pospešek do 100 km/h v 3,9 sekunde in največjo hitrost 285 km/h.

Alpine A110 R Le Mans Edition v omejeni seriji 100 “kosov”

Zdaj, ko gre za rezervacije, ki se začnejo 8. junija, je pričakovati, da bo vseh 100 enot razprodanih v trenutku. Tisti srečneži, ki bodo pridobili ključe do tega čudeža, bodo imeli pravico pohvaliti se z lastništvom avtomobila, ki je hkrati poklon legendi in napoved prihodnosti.

Alpine A110 R Le Mans Edition obeta vznemirljivo vožnjo, kar nam daje vpogled v to, kako se lahko pričakuje, da bo videti prihodnost te ikone. Kot pravijo, v detajlih je skrita moč, in to še posebej velja za to omejeno izdajo, kjer vsaka linija, vsak delček pripoveduje zgodbo o znamki in njeni dirkaški dediščini.

Nekateri bi morda dejali, da je avto le prevozno sredstvo. Vendar, ko se znajdete za volanom Alpina A110 R Le Mans Edition, hitro ugotovite, da je to nekaj več. To je izkušnja, ki presega samo vožnjo. To je potovanje v preteklost, sedanjost in prihodnost avtomobilizma.

In na koncu, ali ni to bistvo pravega športnega avtomobila?

Dodatne Informacije

alpinecars.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.