Za pripravo novoletnih čokoladnih piškotov brez glutena ne potrebujemo posebnih sestavin, kot je brezglutenska moka, saj vse potrebne sestavine najdemo v popolnoma običajno založeni shrambi.
Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.
Ingredientes:
- 200 g de avellanas molidas
- 100 g de almendras molidas
- 250 g rozin
- 200 g de chocolate negro
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
- 3 cucharadas de azúcar
- 4 huevos
- pizca de sal
- sok polovice pomaranče
Proceso:
Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.