fbpx

Evrovizija 2019: zmagala je Nizozemska!

Evrovizija 2019: zmagala je Nizozemska!

V dvorani Expo v Izraelu se je zaključil 64. glasbeni spektakel Evrovizija 2019, na katerem je zmagala Nizozemska, in sicer glasbenik Duncan Laurence s pesmijo Arcade.

Evrovizijsko občinstvo so skozi finale glasbenega spektakla Evrovizija 2019 popeljali Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub, kakovost izvajalskega programa pa je ocenjevala strokovna žirija in telefonsko glasovanje.

Letos je potekalo sporočanje glasov nekoliko drugače – najprej so sporočili rezultate strokovne žirije, in sicer katere države so prejele 12 točk. Voditelji glasbenega spektakla Evrovizija 2019 pa so nato sporočili, kako je glasovalo ljudstvo (Slovenija je prejela 59 točk). Na tak način se do samega konca ni vedelo, kdo je zmagovalec!

Iz Slovenije se je javila Lea Sirk z informacijami, da je slovenska žirija največ točk dodelila Češki. Na 64. glasbeni spektakel Evrovizija 2019 se je letos uvrstila tudi Slovenija – deseta po vrsti sta nastopila Zala Kralj in Gašper Šantl s skladbo Sebi. Pristala sta na 13. mestu.

Zmagovalno skladbo glasbenega spektakla Evrovizija 2019 je tako prispevala Nizozemska, in sicer glasbenik Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Na drugo mesto se je uvrstila Italija, na tretje pa RusijaGlasovi nacionalnih žirij so do samega konca finalnega večera ustvarjali napetost, a so naposled telefonski glasovi odločili, da bodo slavili na Nizozemskem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
eurovision.tv

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!