fbpx

Label Grand Karakterre 3: Festival bioloških in biodinamičnih vin

Na Ljubljanskem gradu bo v petek, 12. Decembra potekal Festival Label Grand Karakterre 3, kjer bo preko 70 vinarjev iz 9-ih držav predstavilo svoja tradicionalna, naravna ali terroir vina, ki prihajajo iz biološke ali biodinamične pridelave.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljanski grad, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
16€

Okusna vrhunska vina nam bodo predstavili odlični vinarji iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Italije, Francije, Češke, Slovaške in Gruzije. Obiskovalci festivala bomo lahko poskusili preko 250 vzorcev vin in se neposredno pogovorili z ljudmi, ki za temi vini stojijo. Posebnost teh vrhunskih vin je ta, da so pridelana iz bioloških in biodinamičnih vinogradov ter nato v kleti vinificirana po tradicionalnih metodah, z lastnimi in ne komercialnimi kvasovkami, brez uporabe kemikalij in prekomernih mehanskih enoloških procesov. Naravna vina odražajo terroir, torej mikrolokacijo na kateri so nastala.

Dodatne Informacije

Več informacij:
naravna-vina.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!