fbpx

Filmski napovednik: Zbeži! (Get Out, 2017)

Film Zbeži! (Get Out)

Vas že nekaj čas ni bilo pošteno strah? To se bo po ogledu filma Zbeži! (Get Out) spremenilo. Film, ki je navdušil na skrivni polnočni projekciji festivala neodvisnega filma Sundance, zdaj prihaja tudi na reden spored. Srhljivka, ki ni tipična predstavnica svojega žanra, mojstrsko stopjuje napetost in občutek, da nekaj ni v redu.

Zbeži! (Get Out) je ameriška srhljivka, ki vam bo nagnala strah v kosti. Razkriva vso grozo liberalnega rasizma v Ameriki, kljub relativno nizkemu proračunu in neznanim imenom pa je postala prava uspešnica.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Bright (2017)

Film je režiral Jordan Peele, ki na prefinjen način oriše medrasne odnose, ki so v sodobni družbi marsikdaj samo na videz urejeni. V luči izvolitve Donalda Trumpa je film še toliko bolj aktualen. Srhljivka je začinjena s komično-satiričnimi vložki, kar ni značilno za ta žanr.

Daniel Kaluuya in Allison Williams.
Daniel Kaluuya in Allison Williams

Še beseda o zgodbi. Chris (Daniel Kaluuya) se pripravlja, da bo prvič spoznal starše svojega dekleta Rose (Allison Williams). Pri tem ni brez skrbi, saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da je temnopolt. Čeprav se Rose to ne zdi problem, Chris sluti, da obisk ne bo minil gladko. Da se ne obeta nič dobrega, napove že potovanje z avtomobilom, ko je par žrtev rasnega obračunavanja, ko ju po zbitju srne obišče policist. Chrisove slutnje se uresničijo. Roseini starši (Catherine Keener in Bradley Whitford), ki so predstavniki višjega razreda ameriških belcev, so mu odkrito nenaklonjeni, hitro pa tudi spozna, da se Afroameričani, ki jih srečuje na posestvu, vedejo kot bi bili hipnotizirani. To ga kmalu vodi do šokantnega odkritja.

Galerija – utrinki iz filma Zbeži! (Get Out):

Dodatne Informacije

Srhljivka
Zbeži!
(Get Out, ZDA, 2017)
Režija: Jordan Peele. Igrajo: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Lakeith Stanfield in Catherine Keener.

V kinu od 16. marca 2017.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.