fbpx

Novi GoPro Hero 10 Black: bistvene so mikro spremembe in ena zelo velika

Majhna, a odlična kamera!

Foto: GoPro

Lansko leto je GoPro popolnoma prenovil svojo linijo akcijskih kamer Hero z 9. generacijo - torej GoPro Hero 9. Dodali so sprednji zaslon, snemanje 5K in daljšo življenjsko dobo baterije. Letošnji GoPro Hero 10 je iterativna posodobitev, ki temelji na temeljih, ki jih je postavila predhodnica. Čeprav je Hero 10, za okoli 500 evrov, videti skoraj identično kot Hero 9, obstaja sprememba, ki postavlja temelje za veliko večje stvari.

GoPro Hero 10 je malenkost ažji od predhodnika, a boste to izjemno težko opazili na prvi pogled, saj se zdi popolnoma identičen kot lanski izdelek. Opazna razlika je sprememba barve napisa, ki je tokrat modre barve. Še vedno gre za gumirano ohišje, z dvema fizičnima gumboma, odprtino za baterijo, prostor za režo microSD, tu pa so še vrata za USB-C oziroma vse, kar ta kamera prinaša že nekaj generacij. Pri GoPro trdijo, da so odstranljivi pokrovi leč bolj odporni na praske ter hkrati vodoodbojni.

Prvič po letu 2006 se GoPro ponaša z novin procesorejm GP2. In tako prinaša prepotrebno posodobitev hitrosti. GoPro naj bi naložil posnetke v telefon ali oblak do 30 odstotkov hitreje.

Takojšen nakup GoPro 10 Hero Black

GoPro HERO10 Black + Dualladegerät + Akku (Hero 10...
GoPro HERO10 Black + Dualladegerät + Akku (Hero 10...
Lädt bequem zwei GoPro Akkus gleichzeitig auf
Media Mod (HERO10 Black/HERO9 Black) - Offizielles...
Media Mod (HERO10 Black/HERO9 Black) - Offizielles...
Robustes, witterungsbeständiges Design; 2 Zubehörschuhe zum Anbringen deiner bevorzugten Leuchten,...
89,95 EUR
Floaty (HERO9 Black) - Offizielles GoPro-Zubehör
Floaty (HERO9 Black) - Offizielles GoPro-Zubehör
Ideal zum Schnorcheln, Surfen, Wakeboarden und für andere Wasseraktivitäten; Polsterung für...
29,95 EUR

Zadnja posodobitev 2022-09-24 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Sprednji zaslon ima zdaj višjo hitrost sličic oziroma osveževanja, čeprav ima popolnoma enako strojno opremo kot Hero 9. V večini načinov boste na tem sprednjem zaslonu videli sliko s 30 sličicami na sekundo. Posodobljena hitrost pa se bo opazila tudi pri HDR fotografijah in obdelavi.

Seveda je hitrost opazna tudi pri ustavitvi snemanja videa, kjer lahko Hero 10 video posnetek shrani hitreje, tako da se lahko vrnete v pogled v živo in menije.

Hero 10 lahko zajame fotografije z ločljivostjo 19,6 milijona slikovnih pik iz videoposnetka 5,3K 4:3. To je dosti več v primerjavi z 12-milijonskimi sličicami v videoposnetkih 4K 4:3 na Hero 9. V okvirju 16:9 lahko Hero 10 zagotovi fotografije do 15,8 milijona slikovnih pik iz videoposnetka 5,3K, pri čemer je Hero 9 dosegel največ 14,7 milijona slikovih pik v ločljivosti 5K. Gre za več kot očiten napredek.

Čeprav gre za isti senzor z ločljivostjo 23,6 milijona slikovnih pik, ki so ga uporabljali v Hero 9, GoPro trdi, da procesor GP2 od tega pridobi več podatkov, ki jih lahko obdela.

Hero 10 lahko snema video posnetke 5,3K pri 60 sličicah na sekundo, 4K pri 120 sličicah na sekundo in 2,7K pri 240 sličicah na sekundo. To je povečanje števila sličic pri vsaki ločljivosti v primerjavi s Hero 9 in nastavitev 5.3K 60 je res odlična za sanjske posnetke hitrih premikov v tako imenovanih akcijskih kadrih.

GoPro posodablja tudi HyperSmooth 4.0, GoPro programsko opremo za stabilizacijo slike. Obstajajo tri stopnje stabilizacije. S HyperSmooth 4.0 je na voljo tudi podaljšana meja nagiba njegove funkcije izravnave obzorja, ki vam omogoča, da dobite več v zajem slike, hkrati pa ohranite raven posnetek.

Foto: GoPro

Hero 10 uporablja tudi iste baterije kot Hero 9, čeprav boste pri najvišjih ločljivostih zajemanja, videli hitrejše praznjenje baterije. Za celodnevno snemanje v visokih ločljivostih boste še vedno potrebovali več kot dve bateriji.

GoPro Hero 10 tako z malenkostmi izboljšuje več kot odlično osnove, še vedno daleč najboljše akcijske kamere na trgu.

Foto: GoPro

Dodatne Informacije

gopro.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!