Gotoky: pametni walkie-talkie slovenskega zagonskega podjetja

Gotoky se rima z njoki. Pa tudi z boki, otroki in napetimi loki. A z naštetimi nima prav nič skupnega. Se pa rima tudi z walkie-talkie, kar pa pravzaprav Gotoky je. Te komunikacijske naprave so med nami sicer manj pogoste in lahko bi mislili celo, da jih je povozil čas, a očitno temu ni tako.

Gotoky D1 je pametni walkie-talkie, ki so ga izdelali v slovenskem start-upu Gotoky.
https://www.youtube.com/watch?v=AmFsXuFeIow
Gre za napravo, ki omogoča komuniciranje brez mobilne infrastrukture, saj deluje prek povezave Bluetooth. Domet delovanja ima v radiju 15 km (0,8 km v mestu in 4 km v gorah). Brez polnjenja bo Gotoky zdržal 72 ur, kar bo zadostovalo za daljši vikend v hribih ali kakšnih drugih s telefonskim signalom slabše pokritih območjih. Ko se baterija izprazni, Gotoky D1 prek mini USB-vhoda priklopite na napajanje. Napravico prek Bluetootha povežemo z mobilnikom, na katerega še prej namestimo aplikacijo. Mobilnik bo tako namesto lastnih frekvenčnih oddajnikov uporabljal Gotoky D1. Lahko boste opravljali klice ali pa pošiljali zasebna sporočila, tako 1 na 1 kot v skupini.

Early bird cena je 119 evrov. 19. 9. 2017 bodo začeli kampanjo na Kickstarterju. Pa naj še kdo reče, da Slovenci nismo od sile!

Galerija – Gotoky: Pametni walkie-talkie slovenskega start-upa

Dodatne Informacije

Več informacij:
gotoky.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skok v leto 2021 s telefoni družine Samsung Galaxy S21