fbpx

GT arrrrR! Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG

Dirkalni gliser Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG

Ob deseti obletnici sodelovanja sta Mercedes-AMG in Cigarette Racing predstavila svoje osmega 'otročička' z imenom Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG. Tokrat sta poparčkala AMG-jev najbolj brutalni model Mercedes-AMG GT-R in 15-metrski gliser Marauder SS.

Mineva 10 let, odkar je Mercedes-AMG začel naročati gliserje pri ameriškem proizvajalcu dirkalnih gliserjev Cigarette Racing Team. Tudi po desetih letih nadaljujeta tradicijo vsakoletne izdaje gliserja. Tokrat sta ustvarila vodni dirkalnik, ki je navdih jemal pri modelu Mercedes-AMG GT R. Svoj osmi gliser, ki je osnovan na plovilu Marauder SS, sta predstavila na miamijskem salonu plovil Miami International Boat Show. Čeprav je en vozilo za cesto, drugi pa za vodo, ju druži precej stvari. Med drugim brutalna moč, konstrukcija iz ogljikovih vlaken in dolg pokrov motorja oz. palube. Seveda niso pozabili na zelene detajle, ki vzpostavijo takojšnjo vizualno podobnost. Ob desetletnici je nastal tudi poseben logotip, ki je končal na premcu.

PREBERITE ŠE: Cigarette Racing 41’ SD GT3: Mercedes AMG GT kot gliser

Mercedes-AMG GT R je dobil vodno različico.
Mercedes-AMG GT R je dobil vodno različico.

Dirkalni gliser Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG je zasnoval glavni oblikovalec pri Daimlerju Gorden Wagener, AMG Performance pa se je podpisal pod zanimive sedeže. Na račun uporabe ogljikovih vlaken je gliser ‘shujšal’ za kar 600 kilogramov. Iz tega material so med drugim izdelani loputa motorja, pa kokpit, paluba in konzole. Žene ga par naprednih motorjev Mercury Racing s 3100 KM, ki omogoča preklapljanje med različnimi stopnjami moči. Način Race vpreže 1500 KM, zahteva pa posebno dirkaško gorivo. ‘Užitkarski’ način (Pleasure) jih med drugim sprosti 1350 KM. Cena gliserja ni javna.

Galerija – gliser Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG:

Dodatne Informacije

Več informacij:
cigaretteracing.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!