fbpx

Hrana za kosu koja blista od zdravlja

Ponekad ni najbolji šampon, regenerator i maska nisu dovoljni za prirodno sjajnu kosu. Često zaboravljamo brinuti o kosi iznutra, odnosno pravilnom, uravnoteženom i zdravom prehranom. Pronašli smo šest nutritivnih čuda koja poboljšavaju prirodnu strukturu kose i uz pomoć kojih možemo reći zbogom tankoj i rijetkoj kosi bez sjaja.

Pa poglejmo, kako se bodo naši lasje bleščali od zdravja.

1. Sadje in temno zelena zelenjava

Sadje in zelenjava sta nekaj najboljšega, kar lahko storimo za svoje zdravje ter izgled naše kože in las. Zelena listnata zelenjava, kot sta špinača in ohrovt, je idealen vir vitaminov in mineralov, ki izboljšajo njihov videz.

Špinača poskrbi za prijeten okus in zdrave lase.
Špinača poskrbi za prijeten okus in zdrave lase.

2. Hrana, bogata z omega-3 maščbnimi kislinami

Laneno seme, oreščki in losos bodo našim lasem podarili izjemen lesk. Izboljšali bodo tudi našo polt in vsesplošno počutje.

Losos in brokoli sta najboljši par.
Losos in brokoli sta najboljši par.

3. Beta-karoten

Beta-karoten je rastlinski proizvod, ki se v telesu razgradi v izjemno pomemben vitamin A. Korenje, sladki krompir, šparglji in buča so polni te esencialne sestavine za mehke lase in lasišče brez prhljaja.

Sladki krompir je vir izjemnega beta-karotena.
Sladki krompir je vir izjemnega beta-karotena.

4. Mahunarke

Fižol in čičerika sta proteinski bombi, ki bosta ojačali naše lase. Železo, cink in biotin pa bodo preprečili njihovo lomljenje.

Čičerika je bogata s proteini.
Čičerika je bogata s proteini.

5. Cistein

Ker so lasje narejeni iz proteinov, je pomembno, da v telo vnesemo zadostno količino beljakovin, predvsem tistih, ki so bogate z aminokislino cistein. Najdemo jo v perutnini, jogurtih, rumenjaku, rdeči papriki, česnu, čebuli, brokoliju, brstičnem ohrovtu in ovsu.

Oves poskrbi za čudovito "grivo".
Oves poskrbi za čudovito “grivo”.

6. Kalcij

Hrana, ki je bogata s kalcijem, omogoči hitrejšo rast las. Grški jogurt bo poleg naših brbončic zadovoljil tudi potrebo po temu, še kako pomembnemu mineralu.

Si želite daljših las? Pojejte vsaj en jogurt na dan!
Si želite daljših las? Pojejte vsaj en jogurt na dan!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.