Hrana za lase, ki se bleščijo od zdravja

Včasih tudi najboljši šampon, balzam in maska niso dovolj za naravno bleščeče lase. Velikokrat namreč pozabimo na nego las od znotraj, torej s pravilno, uravnovešeno in zdravo prehrano. Našli smo šest prehranskih čudežev, ki izboljšajo naravno strukturo las in s pomočjo katerih se lahko poslovimo od tankih in redkih las brez leska.

Pa poglejmo, kako se bodo naši lasje bleščali od zdravja.

1. Sadje in temno zelena zelenjava

Sadje in zelenjava sta nekaj najboljšega, kar lahko storimo za svoje zdravje ter izgled naše kože in las. Zelena listnata zelenjava, kot sta špinača in ohrovt, je idealen vir vitaminov in mineralov, ki izboljšajo njihov videz.

Špinača poskrbi za prijeten okus in zdrave lase.
Špinača poskrbi za prijeten okus in zdrave lase.

2. Hrana, bogata z omega-3 maščbnimi kislinami

Laneno seme, oreščki in losos bodo našim lasem podarili izjemen lesk. Izboljšali bodo tudi našo polt in vsesplošno počutje.

Losos in brokoli sta najboljši par.
Losos in brokoli sta najboljši par.

3. Beta-karoten

Beta-karoten je rastlinski proizvod, ki se v telesu razgradi v izjemno pomemben vitamin A. Korenje, sladki krompir, šparglji in buča so polni te esencialne sestavine za mehke lase in lasišče brez prhljaja.

Sladki krompir je vir izjemnega beta-karotena.
Sladki krompir je vir izjemnega beta-karotena.

4. Stročnice

Fižol in čičerika sta proteinski bombi, ki bosta ojačali naše lase. Železo, cink in biotin pa bodo preprečili njihovo lomljenje.

Čičerika je bogata s proteini.
Čičerika je bogata s proteini.

5. Cistein

Ker so lasje narejeni iz proteinov, je pomembno, da v telo vnesemo zadostno količino beljakovin, predvsem tistih, ki so bogate z aminokislino cistein. Najdemo jo v perutnini, jogurtih, rumenjaku, rdeči papriki, česnu, čebuli, brokoliju, brstičnem ohrovtu in ovsu.

Oves poskrbi za čudovito "grivo".
Oves poskrbi za čudovito “grivo”.

6. Kalcij

Hrana, ki je bogata s kalcijem, omogoči hitrejšo rast las. Grški jogurt bo poleg naših brbončic zadovoljil tudi potrebo po temu, še kako pomembnemu mineralu.

Si želite daljših las? Pojejte vsaj en jogurt na dan!
Si želite daljših las? Pojejte vsaj en jogurt na dan!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Raven trebuh do poletja: najboljše vaje za trebuh, ki jih izvajaš stoje