iPhone 7 – je to ta neverjetni dizajn, ki ga vsi čakamo?

iPhone 7

Zelo malo je znano, kakšen bo prihajajoči iPhone 7, ki naj bi ga Apple uradno razkril v letošnjem letu - predvidoma septembra. A vseeno lahko ugibamo, da bo moral biti novi iPhone videti vsaj tako dobro kot koncept Eduarda Guerrera, ki se zdi zelo verjetna evolucija iPhona 6s. Ta ima enake mere kot iPhone 6s, pri tem pa razširja prostor za zaslon do skrajnega roba naprave.

iPhone 7 je vsekakor najtežje pričakovan pametni telefon leta. A se zdi, da v zadnjem času Apple vse bolj zaostaja za “Androidno” konkurenco. Zatorej od novega iPhona 7 zares pričakujemo preskok, s katerim bo tako na področju dizajna kot funkcionalnosti postregel s pravo malo revolucijo. To je pravzaprav tisto, kar iPhone v tem trenutku potrebuje, če želi ostati najbolj zaželen pametni telefon na svetu. Za ovratnik mu diha Samsung s svojimi vedno bolj inovativnimi izdelki, kot je Samsung Galaxy S7 edge, in tudi Huawei z modeloma Mate 8 in Nexus P6, pa Sony in Lenovo s svojim naborom odličnih pametnih telefonov. V ospredje pa prihajajo tudi druge vedno prodornejše znamke, kot je kitajski Xiaomi.

Gumb je pri konceptu - iPhone 7 popolnoma digitaliziran.
Gumb je pri konceptu – iPhone 7 popolnoma digitaliziran.

Eduardo Guerrero je ohranil oblikovni jezik obstoječe generacije Iphone 6 in tako dimenzijsko ostal v istih proporcih. Veliko razliko naredi seveda zaslon, ki prekriva celotno prednjo površino zaslona in je praktično brez okvira. To omogoča, da zaslon prevzame določene dodatne funkcije okoli glavnega gumba za zapiranje aplikacij, ki je v celoti digitaliziran.

Dizajn, kjer je zaslon čez celotno površino prednjega dela naprave se zdi "realna prihodnost".
Dizajn, kjer je zaslon čez celotno površino prednjega dela naprave se zdi “realna prihodnost”.

Seveda je na voljo brezžično polnjenje telefona (iPhone tega v trenutni generaciji še ne pozna).

Brezžično polnjenje! Konkurenca ga ima že več let!
Brezžično polnjenje! Konkurenca ga ima že več let!

Če bo novi iPhone 7 podoben konceptu, ki smo mu priča, vsekakor verjamemo, da se bo obdržal na prestolu najbolj zaželenega. V nasprotnem primeru svetujemo prodajo Applovih delnic.

Dodatne Informacije

Infomat:
apple.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je novi iPhone 12: vse je jasno