Električni skiro Xiaomi Mi
Utrip mesta · mobilno

Kitajski Xiaomi večina pozna po pametnih telefonih. Nenazadnje je četrti največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu. Kljub temu ne neha presenečati in kot po tekačem traku predstavlja nove izdelke na področjih, kjer prej še ni bil prisoten. Zadnji zajec iz klobuka je zložljivi električni skiro Xiaomi Mi po dostopni ceni.

Xiaomi Mi
275 €
Xiaomi

Seznam tehnoloških igračk, ki jih ponuja Xiaomi, je vedno daljši. Kitajci so namreč predstavili zložljiv električni skiro Xiaomi Mi, ki je po električnem dvokolesniku Ninebot mini in zložljivem električnem kolesu Qicycle njihovo tretje osebno transportno prevozno sredstvo.

Električni doseg 12,5-kilogramskega skiroja Xiaomi Mi znaša 30 kilometrov, ki pa se lahko podaljšuje, saj je opremljen s sistemom KERS (Kinetic Energy Recovery System) in torej kinetično energijo pretvarja v električno. Največja nosilnost skiroja je 75 kilogramov. 500-W motor zmore hitrosti do 25 km/h. Za učinkovito ustavljanje s kratko zavorno razdaljo (največ štiri metre) skrbi dvojni zavorni sistem EABS, za dobro vidljivost pa LED-žaromet.

Hitrost skiroja in napolnjenost 1850 EV litij-ionske baterije lahko spremljate prek namenske aplikacije. S telefonom se poveže prek povezave Bluetooth. Zloži se v treh sekundah s pritiskom na gumb.

PREBERITE ŠE: Xiaomi Mi Note 2 – več kot le klon Samsunga Galaxy Note 7

Na prodajne police ga bodo poslali 19. decembra 2016, zanj pa bo bo treba odšteti 275 evrov.

Galerija – električni skiro Xiaomi Mi:

Električni skiro Xiaomi MiOdpri galerijo

Lebdeče vozilo Beast Beast – ta antigravitacijski motocikel prihaja naravnost iz prihodnosti Električna limuzina Lucid Air Električna limuzina Lucid Air – nova pretnja za Teslo Lamborghini Huracán LP610-4 Jon Olsson predstavil svoj 800-konjski štirikolesni izstrelek z Akrapovičevim izpuhom Amazon Prime Air – dostava z droni Amazon Prime Air: Amazon uspešno opravil prvo dostavo z dronom ·