fbpx

Jeep Avanger: popolnoma električni ʺmestniʺ Jeep

Jeep Avanger; Foto: media.stellantis.com

Družba Stellantis je končno ponudila nekaj bolj otipljivih podatkov o novem, popolnoma električnem Jeep Avangerju, ki bo po velikosti nekoliko manjši od modela Jeep Renegade.

Jeep Avanger je manjši popolnoma električni križanec, ki ga poganja enojni elektromotor s 115 kW moči (156 konjskih moči) in 260 njutonmetri navora. Na voljo ima baterijo s kapaciteto 54 kWh, ki ima dovolj energije za do 400 kilometrov dolgo pot, v nekaterih primerih, z vožnjo po mestnih središčih, pa celo do 500 kilometrov. Ob uporabi polnilnice z močjo 100 kW, bomo napolnili baterijo od 20 do 80% v vsega 24 minutah. V kolikor bomo načrtovali kratek postanek, lahko računamo, da bomo imeli po 3 minutah polnjenja, dovolj energije za do 30 kilometrov poti.

Baterijo novega Avangerja so testirali s prevoženimi preko dva milijona kilometrov, vgrajena pa je pod prednjimi in zadnjimi sedeži. Avanger meri v dolžino 4,08 metre, kar je za 16 cm manj kot model Renegade. Oddaljenost od tal znaša kar 20 cm, dovolj velika pa sta tudi vstopni in izstopni kot. (20˚ spredaj, 32˚ zadaj).

Jeep Avanger; Foto: media.stellantis.com

Jeep Avanger je s 380 litri prtljažnega prostora tudi dovolj praktičen. Je prvi Jeep s pogonom na prednji kolesni par, ki bo imel izbirnik za terensko vožnjo in 6 različnih voznih profilov. V prihodnje prihaja tudi različica z dvojnim elektromotorjem in štirikolesnim pogonom.

Dodatne Informacije

jeep.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!