fbpx

Jeep Magneto 2.0: električni 4×4 težkokategorinik, ki postaja resničnost

Jeep prihaja z elektriko!

Foto: Jeep

Jeep je predstavil posodobljen koncept EV Magneto 2.0 , ki ponovno pokaže, kako bi lahko ikonični terenec izgledal kot popolnoma električno vozilo.

Magneto 2.0 zdaj deluje pri nižjih vrtljajih na minuto, z višjo največjo nazivno jakostjo, ki jo je zdaj sposoben zagotoviti do 10 sekund dolgo. Tako ponuja kar 1152 nm navora in 625 konjskih moči.

Foto: Jeep
Baterijski sistem 70 kWh v Magnetu 2.0 je podoben kot v preteklem prikazanem konceptu v lanskem letu. Razdeljen na štiri dele in razporejen po ohišju Wranglerja, da zagotovi enakomerno porazdelitev teže. Magneto 2.0 je približno 3,5-krat hitrejši od prejšnjega modela in z 2-sekundnim časom od 0 do 100 km/h. Zaradi tega je koncept Magneto 2.0 hitrejši od Tesla Model X Plaid, Rivian R1S, Ford Mustang Mach-E GT in GMC Hummer EV. Zanimivo!
Magneto 2.0 ima še nekaj drugih vizualnih sprememb: sprednja maska ​​je zdaj pobarvana v črno, na voljo je zgornji “biki del” s sončno streho. Ob straneh so bile dodane bele črte, ki prehajajo v modro na zadnji strani, in subtilna značka »2.0« je bil dodan blagovni znamki Magneto. Magneto 2.0 prav tako obuje 20-palčna platišča s 40-palčnimi pnevmatikami v primerjavi z lanskimi 35-palčnimi pnevmatikami, vozilo pa so tudi nekoliko dvignili.

Jeep v okviru skupine Stellantis, se ukvarja z elektrifikacijo svoje ponudbe vozil, saj trenutno ponuja samo priključne hibride, vključno z 4xe Jeep Wrangler in Grand Cherokee.

Dodatne Informacije

jeep.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!