fbpx

Kako oprati športne copate v pralnem stroju: da bodo superge videti kot nove – vodnik za pranje športnih copat

S temi preprostimi nasveti se poslovite od smrdljivih in umazanih superg

Foto: envato elements
Zadnjič posodobljeno: :

Kako oprati športne copate ? Umazane superge so lahko prava rana v očesu ljubitelja špotrnih copat. Da ne omenjamo vonja, ki ga lahko oddajajo. Vendar ne obupajte, obstaja preprosta rešitev, da bodo znova videti kot novi. S pomočjo vašega zvestega pralnega stroja lahko svoje športne copate temeljito očistite in jih znebite umazanije in vonjav. Nadaljujte z branjem in poiščite navodila po korakih za pranje superg v pralnem stroju.

Če ste ljubitelj superg ali samo nekdo, ki obožuje svoje športne copate in ste radi videti urejeni, veste, kako pomembno je, da jih ohranjate čiste. Toda včasih, ne glede na to, kako previdni ste, lahko vaše superge še vedno izgledajo umazane in smrdijo. Takrat je čas, da jih dobro operete v pralnem stroju. Priporočamo vam, da jih vzdržujete redno saj bodo tako zares dolgo ostale kot nove.

Kako oprati športne copate

1. korak: Pripravite svoje superge

Preden superge vržete v pralni stroj, jih morate ustrezno pripraviti. Začnite z odstranjevanjem odvečne umazanije in smeti s čevljev s krtačo z mehkimi ščetinami ali suho krpo. Nato odstranite vezalke in jih položite v ločeno mrežasto vrečko.

2. korak: Izberite pravi detergent

Niso vsi detergenti enaki in nekateri so lahko pregrobi za vaše superge. Izberite blag detergent, ki je posebej zasnovan za pranje občutljivih tkanin. Izogibajte se uporabi belil ali mehčalcev, saj lahko poškodujejo vaše čevlje.

Foto: envato elements

3. korak: Nastavite pravi cikel pranja

Ko gre za pranje superg, morate izbrati nežen cikel, ki ne bo poškodoval čevljev. Pralni stroj nastavite na občutljiv ali nežen cikel in uporabite program s hladno vodo.

4. korak: Zaščitite svoje superge

Za zaščito superg med pranjem jih položite v mrežasto vrečko za perilo ali prevleko za blazino. Tako preprečite, da bi se zapletli ali poškodovali v stroju.
NAMIG: V pralni stroj pa lahko na namesto tega dodate stare brisače. Te bodo poskrbele, da se bodo superge res dobro oprale.

5. korak: Dodajte detergent

V pralni stroj dodajte blag detergent po navodilih na etiketi. Pazite, da ne dodate preveč detergenta, saj lahko nastane odvečna pena, ki lahko poškoduje vaše superge.

6. korak: Operite in izperite

Zaženite pralni stroj in pustite, da teče skozi celoten cikel. Ko je cikel končan, odstranite čevlje iz mrežaste vrečke in pustite, da se posušijo na zraku. Izogibajte se uporabi sušilnika in jih ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, saj lahko poškodujete čevlje.

7. korak: Ponovno zavežite svoje superge

Ko so superge suhe, jih znova opremite z vezalkami in občudujte, kako čisti so videti. Uporabite lahko tudi sprej za zaščito čevljev, da bodo dlje časa ostali sveži.

Pranje športnih copat v pralnem stroju ni nujno zastrašujoče opravilo. S temi preprostimi koraki lahko svoje superge globinsko očistite in bodo spet videti kot nove. Samo ne pozabite izbrati blagega detergenta, uporabiti nežen cikel in zaščititi svoje superge v mrežasti vrečki ali prevleki za blazino. Vaša stopala (in nos) vam bodo hvaležni za to!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.