fbpx

Krompirjeve počitnice 2019: 5 destinacij za vse, ki greste na dopust v zadnjem trenutku

Če ste med tistimi, ki se boste za krompirjeve počitnice odločili "last minute" oziroma v zadnjem trenutku, si oglejte, katerih 5 destinacij vam priporočamo za krompirjeve počitnice 2019.

Tudi v zadnjem trenutku se lahko odpravite v izjemne kraje, ki vam bodo zagotovili dozo sprostitve in vas navdihnili z novimi idejami.

Naš izbor 5 destinacij vključuje kraje po presoji uredništva, ki so dovolj blizu, da se tja odpravite z avtomobilom ali z vlakom, hkrati pa zagotavljajo sladka presenečenja, ki zapolnijo srce. Kam torej za krompirjeve počitnice 2019?

Krompirjeve počitnice 2019 v zadnjem trenutku:

Benetke, Italija

Benetke, Italija
Benetke, Italija

Romantične Benetke so resda postale tranzitno letalsko mesto in za nekatere posameznike tudi kraj za nakupovanje, a ponujajo veliko več kot to – če ste umetniška duša in vas zanimajo znamenitosti/zgodbe mesta, ki jih je na pretek, so potem Benetke odličen izbor za krompirjeve počitnice 2019.

Trg svetega Marka je stičišče znamenitosti, kjer težko zgrešite Doževo palačo, zvonik in baziliko svetega Marka … Sprehod skozi mesto vas bo pripeljal do znamenitega Velika kanala, v bližini se nahaja tudi Most vzdihljajev, čez katerega so nekdaj obsojence vodili iz Doževe palače v sosednje zapore.

Dunaj, Avstrija

Dunaj, Avstrija
Dunaj, Avstrija

Dunaj si je tudi letos izboril nagrado za najboljše mesto za življenje na svetu – to je torej odlična priložnost, da obiščete meste, ki ga prežema duh zgodovine.

Obiska avstrijske prestolnice si ne morete predstavljati brez pohajkovanja po palači in vrtovih Schönbrunna v lastni režiji ali v okviru vodenega ogleda, ki je morda celo boljša opcija za tiste, ki nikoli še niste bili v prestolnici. Ne pozabite še na Hofburško palačo, znamenito mestno hišo, Dunajsko državno opero, palačo Belvedere, park Prater, otroški muzej ZOOM Kindermuseum

Opatija, Hrvaška

Opatija, Hrvaška
Opatija, Hrvaška

Nekateri ji pravijo kraljica Jadrana, saj ponuja lepoto, zabavo in sproščene trenutke. Pot do tja bo kratka, saj je Opatija od meje oddaljena le 30 minut. Mesto, v katerem se je rodil hrvaški turizem in ga je “odkrila” avstro-ogrska elita, ima bogato zgodovino in kulturo, ponuja številne čudovite parke in centre za sproščanje.

Vašo pozornost si zasluži predvsem spomenik Dekle z galebom, sprehajalna pot Lungomare, turistično naselje Volosko, Vila in park Angiolina

Sarajevo, Bosna in Hercegovina

Sarajevo, Bosna in Hercegovina
Sarajevo, Bosna in Hercegovina

Sarajevo je priljubljena novoletna destinacija, a ne bo vam žal, če se letos tja odpravite kar za krompirjeve počitnice 2019. Pohajkovanja po mestu se ne spodobi začeti nikjer drugje kot na Baščaršiji, kjer dišijo okusne tradicionalne dobrote, ki se jim boste težko uprli.

Ko napolnite trebušček, vam predlagamo, da si ogledate Narodno knjižnico Vijećnica, ki ima močno zgodovino in pomen za tamkajšnji narod. Sprehod po starem mestnem jedru vam bo pričaral, kakšna je tamkajšnja kultura, Sarajevski predor pa, kakšno je bilo življenje domačinov med obleganjem Sarajeva leta 1993.

Ne pozabite se še podati na izvir reke Bosne Vrelo Bosne, ki je, ravno pravšnji za odklop od mestnega vrveža, v zabaviščni park Sunnyland, v Mladinsko gledališče, na termalno riviero Ilidža

Bukarešta, Romunija

Bukarešta, Romunija
Bukarešta, Romunija

Bukarešta je pravi biser in popolna destinacija za jesensko raziskovanje, saj tam še ne vlada množičen turizem in je utrip zato pristnejši. Mesto se med drugim nahaja tudi na samem vrhu seznama najcenejših krajev v Evropi.

Ko boste tam pa si ne pozabite ogledati njihovega gracioznega parlamenta, trga revolucije, čudovitih parkov … Vsekakor si oglejte zavetišče za medvede Libearty Bear Sanctuary, pohajkujte po Drakulinem gradu Bran, obiščite Zgodovinski center Sighișoare ali skrivnostni kraj Sarmizegetusa Regia.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!