Lexus UX: pogumen dizajn, nova platforma in, kakopak, hibriden pogon

Lexus UX
Zadnjič posodobljeno: :

Kompaktni segment križancev v segmentu vrhunskih znamk je dobil še enega križanca, ki ga boste morali dodati na seznam, če pogledujete po tovrstnih vozilih. Novi Lexus UX ima zelo pogumen dizajn, povsem na novo razvito platformo in hibriden pogon, ki prinaša tudi štirikolesni pogon.

Lexus na naših cestah ni pogost, a verjamemo, da ima prav model UX pri slovenskih kupcih velik potencial. Vstopa namreč v segment križancev, ki lahko igrajo več vlog hkrati in tako zadovoljijo vedno bolj zahtevne kupce avtomobilov. Lexus bo po godu urbanim nomadom in tistim, ki ne želijo biti povprečni. Samo poglejte njegov bahaški “nos” in linije, ki sledijo japonski tradiciji oblikovanja. Če so vam všeč avtomobili iz dežele vzhajajočega sonca, potem se je UX že zapisal visoko na seznam vaše izbire. Notranjost sicer sledi avantgardnemu oblikovanju zunanjosti. Je bolj umirjena, a vseeno izjemno sodobna. V notranjosti kraljuje japonska tehnika šivanja usnja, imenovana sashiko. Ta se uporablja pri šivanju uniform za borilne športe, kot sta judo ali kendo.

Lexus UX - avantgardno oblikovanje, ki bo všeč vsem tistim navdušencem nad japonskimi avtomobili.
Lexus UX – avantgardno oblikovanje, ki bo všeč vsem navdušencem nad japonskimi avtomobili.

UX pa prinaša več kot le videz. Ima precej novega ali, bolje povedano, popolnoma novega pod drobovjem. Je prvi model podjetja na novi platformi GA-C, ki pripomore k najboljšemu najnižjemu težišču vozila, kar bo vsekakor izjemno vplivalo na vozne lastnosti. Sicer gre za skoraj 4,5 metra dolg avtomobil, ki premore precejšnjo medosno razdaljo 2,63 metra.

Kdaj bo UX zapeljal na slovenske ceste, ne vemo. Vemo pa, da bo vsekakor našel prave kupce. Kljub napredku še vedno sledi svoji zavezanosti tradiciji. In tako je tudi prav.

Galerija slik: Lexus UX

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Volkswagen ID.4: elektrika postaja ljudska in prava strategija