picopeki_Greg_Yurkovich
Utrip mesta · lokali

Središče prestolnice je bogatejše za novo picerijo Pop’s Pizza in Sport, v kateri se boste lahko predali okusom prave napolitanske pice.

Pop's Pizza in Sport
Breg 2
Ljubljana
/
/

Po uspešni zgodbi burger bara Pop’s Place se je družina Raspopović z Gregom Yurkovichem preizkusila v naslednjem velikem kulinaričnem trendu, ki iz dneva v dan bolj osvaja evropske prestolnice, peki pic. In tako je nastal Pop’s Pizza in Sport. Tokrat so presenetili s pravo napolitansko pico, pri kateri so ohranili vse bistvene značilnosti a ji vdahnili svojo interpretacijo.

Proces ustvarjanja pic, ki jih imajo v ponudbi, je trajal skoraj tri leta, rezultat pa so originalne sestavine s poreklom, kislo testo ali droži, stari kar 20 let, ki so jih pripeljali iz Neaplja. Poleg napolitanskih picopekov je posebnost njihovega testa iz droži tudi ta, da testo pustijo stati 48 ur, tako da se večina glutena in škroba porabi že tekom samega postopka, torej še preden pride testo do peči.

Te in še nekatere dosledno premišljene in preizkušene značilnosti njihovih pic so zagotovo razlog, zakaj morate njihovo pico poskusiti!

bife Bife: sočna plat solate simitsarayislovenija Simit Sarayi Slovenija: “turški Starbucks” odprl svoja vrata gostilna pri trubarjevi mami Gostilna pri Trubarjevi mami: slovenske avtohtone jedi na Gospodarskem razstavišču Restavracija in bar Pinija Restavracija in bar Pinija: vrhunska lokacija in sredozemske poslastice ·