Rooster Coffee: specializirana kavarna v Mariboru
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Rooster coffee je specializirana kavarna – »specialty coffee shop« v središču Maribora in dom Tovarne kave. Tukaj pražijo kavo in jo pozneje pripravijo na različne načine; espresso in filter načine – V60, Aeropress, Chemex, ponujajo pa tudi nitro cold brew – hladno varjeno kavo. Majhen lokal so opremili preprosto, skoraj vse so naredili sami v želji, da bi se gostje tukaj dobro počutili.

Rooster Coffee
Gosposka ulica 21
Maribor
031 288 430
Od ponedeljka do petka od 07.30 do 18.00, v soboto od 9.00 do 14.00.

V kavarni Rooster Coffee ponujajo skrbno izbrano kavo, ocenjeno z najmanj 85 točkami, kar jo uvršča v kategorijo »specialty coffee«. Gre za najkakovostnejša kavna zrna, ki so v vseh pogledih sveža in posledično veliko bolj živa, bogata in aromatična od kave, vključene v vsakodnevne ponudbe na trgu. To so kave, ki rastejo v idealnih klimatskih razmerah in so skrbno pridelane, kave s polno sledljivostjo in podrobnimi informacijami. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da pri trgovanju s takšnimi kavami kmetje oziroma pridelovalci za svoje delo dobijo boljše plačilo, saj je na trgovski poti manj posrednikov.

Gostje lahko izbirajo med tremi različnimi kavami. Trenutno je v ponudbi brazilska za tiste bolj tradicionalne pivce, bolj zahtevni ljubitelji kave pa lahko izbirajo med kavami iz Kolumbije, Kostarike, Paname … Poleg kave ponujajo tudi naravne napitke, točeno kraft pivo, lokalna vina, ob koncu tedna pa tudi kakšen kakovosten koktajl ali vedno bolj priljubljen gin tonic. Na meniju so tudi smuti bovle iz sadja, zelenjave in superživil, kmalu pa bodo ponudbo razširili tudi z drugimi zdravimi jedmi.

Galerija – Rooster Coffee: specializirana kavarna v Mariboru

Rooster Coffee: specializirana kavarna v MariboruOdpri galerijo
shutterstock_407805769 Nekdo je natančno izračunal, koliko zraka je v vrečkah čipsa shutterstock_1022918512 Bodite ustvarjalni: kako izkoristiti posodice za led? saeco_lifestyle_gran_baristo_05 Kako enostavno do odlične kave kar v domači kuhinji restaurant-ljubljana-in-the-dark-1024x683 Dinner In The Dark: edinstveno doživetje zdaj tudi v Ljubljani · · · · ·