Lucid Air

Lucid Air: Teslina prava konkurenca ali električno vozilo z najdaljšim dosegom doslej!

Zadnjič posodobljeno: :

Leta 2017 so pri kalifornijskem podjetju Lucid Motors predstavili električni avtomobili Lucid Air, vozilo, zasnovano in izdelano tako, da postavlja nove standarde v svetu trajnostne mobilnosti. Skoraj tri leta pozneje bodo pri podjetju razkrili proizvodno različico svojega luksuznega električnega avtomobila, zaradi katere se Tesli upravičeno tresejo hlače.

Proizvodna različica avtomobila Lucid Air naj bi bila uradno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku, a bo zaradi koronakrize predstavljena na spletu, in sicer 9. septembra. Poleg končnega videza vozila tako zunaj kot znotraj bodo predstavljene tudi nove podrobnosti o specifikacijah in razpoložljivih konfiguracijah.

Lucid Air
Lucid Air

Četudi vse podrobnosti še zdaleč niso razkrite, so pri Lucid Motors le odkrili nekaj podatkov, zaradi katerih se še toliko bolj veselimo premiere električnega avtomobila. Tako so na primer povedali, da bo Lucid Air z enim samim polnjenjem postavil nov standard za električna vozila, saj naj bi imel z enim samim polnjenjem doseg kar 832,03 kilometrov (po EPA), kar potrjuje, da je to serijsko električno vozilo z najdaljšim dosegom doslej.

Lucid Air
Lucid Air

In ker to še ni dovolj, so pri Lucid Motors tudi razkrili, da se bo Lucid Air polnil z ekstremno hitrostjo – najvišjo izmed vseh električnih vozil – saj naj bi se v eni minuti napolnil za 32,19 kilometrov. Za voznike, ki bodo svoj model avtomobila polnili v resničnih razmerah, se to lahko prevede kot 482,8 kilometrov v 20 minutah!

Velja še omeniti, da naj bi Air dosegel maksimalno hitrost 320 kilometrov na uro in bo do stotice potreboval 2,5 sekunde. Na kaj več pa bo treba še nekoliko počakati.

Lucid Air
Lucid Air

Kot že rečeno, bo avtomobil uradno predstavljen 9. septembra na spletu, prvi primerki pa naj bi do kupcev prišli v začetku leta 2021.

Galerija: Lucid Air

Dodatne Informacije

lucidmotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Za moške: kako ženska dojema tvoj avto in kaj ji pove o tebi?