fbpx

Mercedes-AMG Cigarette Nighthawk AMG Black Series: unikat, ki se ga ne bi branil niti Pozejdon

Mercedes-AMG in Cigarette Racing sta združila moči in tako je nastal že 13. ″cigaretnik″, ki se tokrat zgleduje po superšportniku Mercedes-AMG GT Black Series.

Unikatni Mercedes-AMG Cigarette Nighthawk AMG Black Series je 41 čevljev (12,5 metrov) dolga vodna zverina, ki svoj navdih, predvsem pa zmogljivost, jemlje pri cestnem dirkaču iz Mercedesovega športnega oddelka AMG. Čoln poganja kar 5 4,6-litrskih V8 Mercury Racing 450R motorjev. Vsak izmed njih ima kar 450 konjskih moči, vsi skupaj pa pridelajo osupljivih 2.250 konjskih moči. Moči je tako dovolj, da lahko čoln po vodni gladini drvi z izjemnimi 144 km/h in celo pri tej hitrosti, bo na mirnem morju vožnja še vedno prijetna in ne prenaporna. Napreden krmilni sistem omogoča kapitanu upravljanje vsakega motorja posamično, ali pa upravljanje vseh skupaj, kot celoto.

Zunanjost čolna, z oblico karbonskih vlaken so si zamislili oblikovalci pri Mercedes-AMG. Odet je v oranžno barvo Magmabeam, na kljunu čolna pa boste našli tudi logotipe AMG. V notranjost prevladuje kombinacija sivo-črne barve, ki jo popestrijo oranžni šivi. Za oblazinjene so uporabili material Cigarette Cool, ki razprši toploto, kar omogoča udobno sedenje, tudi takrat, ko je notranjost izpostavljena soncu in vročini. Cena unikatnega ″cigaretnika″ ni znana, vam pa lahko povemo, da je potrebno za vsak motor odšteti 50.000 ameriških dolarjev, za vsak ″navadni″ čoln iz serije Cigarette Nighthawk, pa je potrebno odšteti 800.000 ameriških dolarjev.

Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!