fbpx

Recept: pečene breskve na žaru z vanilijevim sladoledom

Zadnjič posodobljeno: :

Prišla je sezona koščičastega sadja. Kdo ne ljubi enostavne in hitre sladice, ki bo v vročih dneh navdušila vaše goste. Breskve na žaru z vanilijevim sladoledom in medeno balzamično kapljico je recept, ki ga boste imeli vedno pri roki.

Priprava sladice je tako preprosta, a vsaka sestavina govori zgodbo zase in poskrbi za eksplozijo okusov. Gre za popolno poletno sladico, v kateri boste uživali na terasi, medtem, ko poletno sonce zahaja.

Sestavine:

  • zrele breskve
  • dober vanilijev sladoled
  • balzamični kis
  • med
  • oljčno olje

Priprava:

Pripravo začnite z dobrimi svežimi breskvami, ki pa ne smejo biti preveč zrele in mehke, saj med peko lahko razpadejo. Breskve prerežite na polovico, ter jim odstranite koščice. Nato jih operite in premažite z oljčnim oljem, da se pri peki izognete oksidaciji. Nato v posebni posodici zmešajte malo balzamičnega kisa ter medu.

Predno breskve popečete na žaru, morate le tega pred peko dobro očistiti, saj si ne želite, da bi imela sladica okus po mesu. Alternativa je tudi peka v ponvi. Breskev na vsaki strani pecite približno 3 do 4 minute. Ko so pečene na vrh dodajte kepico kakovostnega vanilijevega sladoleda, ter rahlo prelijte s kombinacijo medu in balzamičnega kisa. V kolikor vam kombinacija medu in kisa ne odgovarja, lahko sladico prelijete z različnimi sirupi po vašem okusu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!