fbpx

MINI Cooper SE Cabrio: omejena serija popolnoma električnega kabrioleta

Foto: press.bmwgroup.com

Nemški proizvajalec avtomobilov MINI naj bi od aprila 2023 izdeloval omejeno serijo svojega povsem električnega MINI Cooper SE Cabrio za evropske kupce. Do tega koraka je prišlo po tem, ko je proizvajalec avtomobilov prejel izjemno pozitiven odziv na edinstveni primerek, ki ga je predstavil poleti 2022. Ta majhna serija okolju prijaznih vozil predstavlja še en pomemben korak v zavezanosti MINI električni mobilnosti.

MINI Cooper SE Cabrio bo na voljo v črni in beli srebrni barvi Enigmatic, z odločnimi bronastimi poudarki in ima logotip E iz MINI Cooper SE. Električni pogon kabrioleta se ponaša z dosegom 201 kilometra in do 100 km/h doseže v 8,2 sekunde.

Foto: press.bmwgroup.com

MINI prevzema pionirsko vlogo z aluminijastimi platišči za posebno izdajo. 17-palčna lita lita platišča v dvobarvni izvedbi Electric Power Spoke so izdelana iz 100-odstotnega sekundarnega aluminija. Kombinacija zelene elektrike med proizvodnjo in uporabe sekundarne surovine lahko znatno zmanjša emisije CO2 v primerjavi s konvencionalnimi proizvodnimi procesi.

Foto: press.bmwgroup.com

Notranjost avtomobila ima značilnosti MINI Electric Design, vključno s športnimi sedeži MINI Yours Leather Lounge z gretjem sedežev in nastavljivo oporo za stegna, večnamenskim športnim usnjenim volanom z zaključkom iz usnja Nappa in oznako MINI Electric, ki poudarja značaj omejene serije avtomobila.

Foto: press.bmwgroup.com

Ta omejena izdaja MINI se ponaša tudi s Head-Up zaslonom, aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go in MINI Driving Assistant, kar vse povečuje udobje popolnoma električnega kabrioleta.

Foto: press.bmwgroup.com

Z dosegom 201 kilometra MINI Cooper SE Cabrio omogoča izlete na prostem izven meja mesta. MINI je prvič vzpostavil proizvodnjo majhne serije, pri čemer se MINI Cooper SE Cabrio proizvaja v omejeni seriji 999 vozil poleg običajnega MINI Cabrio na Nizozemskem.

Foto: press.bmwgroup.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.