MINI Electric Pacesetter: je nov varnostni avtomobil serije Formula E

Ni hiter je pa lep - MINI Electric Pacesetter

Foto: BMW
Zadnjič posodobljeno: :

MINI Electric Pacesetter, ki ga je navdihnil JCW, je novi varnostni avtomobil za dirkalno serijo ABB FIA Formula E in napoveduje elektrificirano prihodnost znamke ter se hkrati navezuje na bogato dirkaško zgodovino John Cooper Works.

Avto je nastal iz novega povsem električnega MINI Cooper SE s katerim so se poigrali inženirji ter in iz njega naredili malo strupeno vizualno raketo. Vse je bilo kakopak podvrženo dirkaški pisti. Avto je moral shujšati za kar 130 kilogramov in mu tudi tako so mu vdahnili nekoliko več športnosti. Tako pospeši od 0 do 100 km/h v 6.7 sekunde, kar je primerljivo z nekaterimi “bencinsko” gnanimi modeli te znamke. Bistvo pa tokrat niso performansi – temveč videz, ki je v ospredju, kar se za varnostni avtomobil Formule E – tudi spodobi. Razvit je bil v sodelovanju z oddelkom BMW Motorsport in je prava paša za oči ter hkrati predstavlja “upanje”, da bodo tudi električno gani MINI-ji prave vizualne rakete. Trenutnemu pod “baterijskim” pogonom namreč še manjka precej wattov, da bi nas prepričal s pospeški in končno hitrostjo. Nas pa vsekakor prepriča z videzom.

Dodatne Informacije

mini.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!