fbpx

Najpogostejše napake pri krtačenju las, s katerimi si uničujemo lase

Napačno krtačenje lahko uniči vaše lase

Foto: envato

Ko gre za naše vsakodnevne lepotne rutine, je krtačenje las pogosto v ozadju bolj glamuroznih opravil, kot sta oblikovanje in barvanje. Resnica pa je, da lahko način krtačenja las pomembno vpliva na njihovo zdravje in videz. Mnogi od nas nevede delamo napake pri krtačenju las, ki povzročijo opustošenje naših pramenov. V tem članku bomo raziskali šest od teh napak in podali nasvete, kako se jim izogniti, da bodo vaši laskje lepši in bolj zdrqavi.

Pravile tehnike krtačenja las so bistvenega pomena za ohranjanje zdravja in lepote vaših las. Če se izognete tem pogostim napakam pri krtačenju las, lahko uživate v močnejših, sijočih in bolj obvladljivih laseh. Ne pozabite izbrati prave krtače za vaš tip las, bodite nežni pri razčesavanju in redno čistite krtačo, da bodo vaši lasje v brezhibni obliki. Z malo nege in pozornosti lahko svojo rutino krtačenja spremenite v ključni del svojega lepotnega režima.

Izogibajte se tem napakam pri krtačenju las.
Foto: Greta/Pexels

1. Uporabljate napačno krtačo

Ena najosnovnejših napak pri krtačenju las je izbira napačne vrste krtače. Niso vse ustvarjene enake in uporaba prave lahko naredi opazno razliko pri zdravju las. Na primer, če imate goste, kodraste lase, je glavnik s širokimi zobmi ali krtača za razčesavanje idealna za preprečevanje lomljenja. Po drugi strani pa lahko, če imate tanke, ravne lase, krtača iz ščetin pomaga porazdeliti naravna olja od lasišča do konic vaših las in jim tako da zdrav sijaj.

2. Krtačenje las od lasišča do konice

Druga pogosta napaka je krtačenje las od lasišča do konice z enim neprekinjenim gibom. To lahko povzroči nepotreben stres na vaših laseh, kar povzroči lomljenje in razcepljene konice. Namesto tega začnite z nežnim razčesavanjem konic las in se nato povzpnite do lasišča. Ta pristop ni samo nežnejši do vaših pramenov, ampak tudi pomaga enakomerneje porazdeliti naravna olja.

3. Ne krtačite si las pred tuširanjem

Če zanemarite krtačenje las, preden skočite pod prho, je napaka, ki lahko povzroči več zapletov in vozlov. Mokri lasje so bolj krhki in nagnjeni k lomljenju, zato je pomembno, da vnaprej odstranite morebitne vozle. Nekaj ​​nežnih potegov z glavnikom s širokimi zobmi ali krtačo za razčesavanje lahko bistveno spremeni lase pri preprečevanju nočnih mor po prhanju.

Foto: Krukau/Pexels

4. Uporaba iste krtače za suhe in mokre lase

Uporaba iste krtače za suhe in mokre lase je pogosta napaka, ki lahko oslabi lasno steblo in povzroči poškodbe. Mokri lasje so bolj elastični in nagnjeni k raztezanju, zaradi česar so bolj dovzetni za lomljenje pri krtačenju. Investirajte v posebno krtačo, zasnovano za mokre lase, ki ima običajno mehkejše ščetine in nežnejši pristop k razčesavanju. Običajno krtačo shranite za suhe lase, da ohranite njeno celovitost.

5. Prekomerno krtačenje las

Verjeli ali ne, pretirano krtačenje las lahko naredi več škode kot koristi. Prekomerno krtačenje lahko vašim lasem odvzame naravno maščobo, zaradi česar postanejo suhi in krhki. Poleg tega lahko nenehno česanje povzroči trenje, kar povzroči poškodbe in kodranje las.

6. Ne čistite svoje krtače

Nenazadnje veliko ljudi spregleda pomen rednega čiščenja krtač za lase. Sčasoma se na vaši krtači naberejo dlake, ostanki izdelka in prah, ki se lahko med krtačenjem prenesejo nazaj na čiste lase. To lahko povzroči bled videz in celo težave z lasiščem. Da bi to preprečili, si vzemite navado, da očistite krtačo vsaj enkrat na teden. Preprosto odstranite ujete dlake in krtačo namočite v toplo milnico, da odstranite morebitne preostale nakopičene lase.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.