4 middelrijpe bananen (goed gebogen) 40 g boter 2 eetlepels bloemenhoning 2 eiwitten 20 g tafelzetmeel Snufje kaneel en citroen-kardemomsap Smelt de helft van de boter en bak de gepelde bananen snel. Op...
4 srednje zrele banane (pravilno ukrivljene)
40 gram boter
2 jedilne žlice cvetličnega medu
2 jajčna beljaka
20 g jedilnega škroba
ščepec cimeta in kardamona
citroensap
Raztopimo polovico masla in na hitro popečemo olupljene banane. Na ostanku soka banan in masla karameliziramo med. V dva beljaka umešamo jedilni škrob, ki mu dodamo kardamon in cimet. V posodi raztopimo preostanek masla, v katerem ocvremo prej pripravljeno testo, oblikuje se nam posteljica, v katero položimo banano in jo prelijemo s toplo medeno karamelo.
Postrežemo toplo kot sladico.
Het recept werd bereid in restaurant Angel,
Mercatorcentrum, Ljubljana
www.kaval-group.si/angel