Zelfgemaakt ijs is echt iets bijzonders. Het recept voor het beste zelfgemaakte ijs hoeft echter niet per se veeleisend te zijn om hoge verwachtingen waar te maken. Als je zelf ijs wilt maken, dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij hebben een selectie van de lekkerste recepten voor zelfgemaakt ijs voor je klaargemaakt.
Tukaj vas čakajo recepti za najboljši domači sladoled.
Domači nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v minuti
Ingrediënten:
- 2 bananen
- zamrznjeno sadje po izbiri (maline, jagode, višnje, borovnice …)
Proces:
V mešalnik damo najprej banani, ki smo ju narezali/razdelili na srednje debele kose, nato pa dodamo sadje po lastnem izboru. Miksamo toliko časa, da masa postane mazljiva. In to je vsa umetnost! Pa dober tek!
Preprost domači sladoled s sadjem
Ingrediënten:
- 500 ml jogurta
- 500 ml zoete room
- 350 g suiker
- 300 g sadja (maline, breskve, jagode …)
Proces:
Najprej na koščke nasekljate sadje in ga z 200 grami sladkorja kuhate, dokler se sladkor povsem ne stopi. Omako nato ohladite in zmiksate, če ne želite imeti v sladoledu celih koščkov sadja. Ko je omaka pripravljena, se lotite stepanja smetane skupaj s 150 grami sladkorja, ki ji dodate še jogurt in malo manj kot tri četrt sadne omake. Dobro premešate in za okoli 10 ur postavite v zamrzovalnik. Po nekaj urah je maso smiselno še enkrat zmiksati, da odstranite morebitne kristalčke. Pred postrežbo sladoled prelijete s preostankom omake. Pa dober tek!
Nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode
Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled:
- 3 bananen
Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade:
- 3 bananen
- 1 theelepel cacaopoeder
- een halve theelepel vanillepoeder
Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom jagode:
- 170 gram verse aardbeien
- 1 theelepel vanillepoeder
Sestavine za nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom vanilje:
- 3 bananen
- 1 theelepel vanillepoeder
Het proces van het bereiden van caloriearm rauw bananenijs:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pospešimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se vanilja ali kakav prerazporedita. V primeru jagod, te zmešamo skupaj z bananami in jima nato dodamo vaniljo.
Domači kremni sladoled z okusom piškotov
Ingrediënten:
- 3 grote eieren
- 2 eidooiers
- 1 ½ kopje suiker
- 2 kopjes slagroom
- 2 kopjes volle melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kop (of meer) gemalen koekjes (wij raden chocolade met room- of melkvulling aan)
Proces:
V srednje veliki skledi stepemo jajca in rumenjake. Nato jim dodamo sladkor in vse skupaj dobro premešamo. V kozici zmešamo smetano in mleko ter postavimo na ogenj. Počakamo, da skoraj zavreta in hitro odstavimo. Topli mešanici za domači sladoled postopoma dodajamo jajcem in medtem vztrajno mešamo. Proti koncu sladoledni mešanici dodamo tudi vaniljev ekstrakt. Mešanico še enkrat dobro premešamo in postavimo v hladilnik. Po približno treh urah jo prelijemo v stroj za pripravo sladoleda in sledimo navodilom za uporabo. Tik preden je sladoled nared, v mešanico vsujemo tudi zdrobljene piškote in pustimo, da stroj vse skupaj meša še približno tri minute.
Domači sladoled brez sladkorja
Ingrediënten:
- 2,5 dl delno posnete sladke smetane
- 2,5 dl posnetega mleka
- 0,5 skodelice nesladkanega kakava v prahu
- 2 eidooiers
- 1 vanillestokje
Proces:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju približno 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!
Domači kremni sladoled iz lubenice
Ingrediënten:
- 600 g lubenice
- 40 dag sladkorja
- 100 ml water
- 2 eiwitten
- 2 ali 3 limone/limete
- 100 g sladke smetane
Proces:
Lubenico narežemo na (manjše ali večje) kose in odstranimo vse pečke (da sladoled ne greni). Primešamo ji skuhan sladkor, vodo in ožete limone/limete. Dodamo še približno 1 dl hladne vode in stepeno sladko rastlinsko smetano ter premešamo. Za konec dodamo stepene beljake. Zmiksamo. Sladoled za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik in že je pripravljen za uživanje. Pa dober tek!
Parfe z malinami in bananami
Ingrediënten:
- 1 zakje vanillepudding
- 3 eetlepels suiker
- 3 dl mleka
- 3 bananen
- sap van één citroen
- 4 dl sladke smetane
- 300 g malin
Voorbereiding:
Puding pomešajte s sladkorjem in umešajte nekaj mleka. Ostanek mleka postavite na štedilnik in pustite, da zavre. Odstranite z ognja in dodajte puding. Kuhajte 1 minuto. Puding ohladite z mešanjem. Banane olupite, narežite na rezine in jih prelijte s sokom limone. Nato jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Stepite smetano, dodajte zmes pudinga in banan ter premešajte. V daljši model (okoli 25 cm) položite folijo. Na dno dajte nekaj nastale kremne mase, dodajte maline in prelijte z ostankom mase. Sladico vsaj za 3 ure postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!