fbpx

Novi Audi A6 avant e-tron : študija, ki prikazuje prihodnost klasičnega e-karavana

Foto: Audi

Po konceptualni študiji za Audi A6 Sportback pred skoraj letom dni, podjetje iz Ingolstadta odkriva tančico skrivnosti, kako bi lahko električni A6 Avant e-tron izgledal v prihodnosti tudi kot karavan. Ker pri tej konceptualni študiji inženirji niso samo pustili domišljiji prosto pot. Temveč prikazujejo skoraj produkcijski model.

Mere skoraj pet metrov dolge karoserije niso edino, kar zbuja občutke prestiža. Po navedbah proizvajalca dva elektromotorja v konceptu za novi Audi A6 Avant e-tron ponujata navor 800 njutonmetrov in skupno moč 350 kilovatov. To ustreza 476 KM – za osnovno različico. Glede na izbrano različico pogona in modela Audi za Avant e-tron obljublja doseg do 700 kilometrov (po standardu WLTP), v realnosti pa bodo vozniki z njim brez težav premagali 500 kilometrov. Sprint od nič do sto bi bilo možno narediti v manj kot štirih sekundah, kar je pri električnih avtomobilih tega cenovnega razreda standard.

Foto: Audi

Kot srce pogonske tehnologije A6 Avant e-tron – in vseh prihodnjih modelov osebne zaščitne opreme – Audi ne praznuje motorja, temveč tehnologijo polnjenja. »Zahvaljujoč 800-voltnemu sistemu in polnilni zmogljivosti do 270 kW je mogoče na hitri polnilni postaji v samo desetih minutah “dotočiti” energijo za razdaljo okoli 300 kilometrov,« obljublja proizvajalec. Seveda vse pod pravimi pogoji in s pravo polnilnico, kot jo v Sloveniji skoraj še ni. A vseeno. Bistvo je, da boste dopolnili avtomobil za pot do doma le v nekaj minitah. Ostalo pa boste polnili na domači polnilnici.

Foto: Audi

Če želite skrajšati čakalno dobo z avtomobilom, ko ga polnite, parkirajte neposredno pred steno in digitalni LED žarometi na sprednji strani lahko – vsaj v domišljiji razvijalcev – na steno vržejo video igre v velikem formatu.To omogoča nova led tehnologija luči. A verjamemo, da je to bolj kot ne “sladkorček” konceptnega avtomobila. Modularni sistem PPE (Premium Platform Electric) se razvija s Porsche AG pod vodstvom Audija. Kot pravijo pri Audiju, želi pritegniti tudi kupce, ki jih e-SUV ne zanima, ampak imajo raje bolj tradicionalne modele. Kdaj bo novi A6 Avant e-tron na trg še ni znano. “Prva serijska vozila Audi A6 bodo predstavljena zaporedoma od leta 2023,” so dejali na predstavitvi.

Ker električnih praktičnih karavanov res manjka, se marsikco izjemno veseli zadka v katerega bo možno spraviti do 600 litrov prtljage in tako zadostiti družinskim potrebam. Prav tako ne dvomimo, da boste s tem Audijem lahko “vlekli” tudi kakšno počitniško prikolico. A – to so le špekulacije avtorja.

Dodatne Informacije

audi.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!