V vročih poletnih dneh se pogosto iščejo načini, kako se ohladiti in si privoščiti slastno osvežitev. Med različnimi možnostmi, ki so na voljo, se izstopa ena posebna poslastica - domači čokoladni sladoled.
Domači čokoladni sladoled iz čokolade je priljubljen med vsemi generacijami in v trenutku lahko pričara nasmeške na obrazih. Čar domačega čokoladnega sladoleda je v njegovi preprosti pripravi.
Podajte se na sladko kulinarično potovanje, kjer boste sami krojili okus in teksturo svojega sladoleda.
Domači čokoladni sladoled
Sestavine
- 400 g kondenziranega mleka
- 500 ml sladke smetane
- 60 g kakava
- 50 g čokolade
Navodila
- V večjo posodo nalijte hladno sladko smetano. Dodajte kakav v prahu in kondenzirano mleko.
- S pomočjo mešalnika ali metlice za stepanje stepajte sestavine, dokler se ne povežejo in dobite gladko maso.
- Čokolado stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici ter jo nežno vmešajte v smetanovo mešanico. Pazite, da se enakomerno razporedi po celotni masi.
- Vzemite model za sladoled ali drugo primerno posodo, ki jo obložite s prozorno folijo. Vlijte pripravljeno mešanico v posodo in jo enakomerno porazdelite.
- Pokrijte posodo s prozorno folijo, da preprečite nastajanje ledu, ter jo postavite v zamrzovalnik za najmanj 6 ur ali čez noč.
- Ko je sladoled dovolj zamrznjen, ga vzemite iz zamrzovalnika in ga narežite na kose ali ga oblikujte v kepice.
- Postrezite v skodelicah, kornetih ali po želji. Uživajte v osvežilni in okusni domači sladici!