fbpx

Recept: domači čokoladni sladoled

Foto: envato

V vročih poletnih dneh se pogosto iščejo načini, kako se ohladiti in si privoščiti slastno osvežitev. Med različnimi možnostmi, ki so na voljo, se izstopa ena posebna poslastica - domači čokoladni sladoled.

Domači čokoladni sladoled iz čokolade je priljubljen med vsemi generacijami in v trenutku lahko pričara nasmeške na obrazih. Čar domačega čokoladnega sladoleda je v njegovi preprosti pripravi.

Podajte se na sladko kulinarično potovanje, kjer boste sami krojili okus in teksturo svojega sladoleda.

Domači čokoladni sladoled

 • Obroki: 8
 • Težavnost: enostavno
 • Ocena: ★★★★★
 • Natisni

Sestavine

 • 400 g kondenziranega mleka
 • 500 ml sladke smetane
 • 60 g kakava
 • 50 g čokolade

Navodila

 1. V večjo posodo nalijte hladno sladko smetano. Dodajte kakav v prahu in kondenzirano mleko.
 2. S pomočjo mešalnika ali metlice za stepanje stepajte sestavine, dokler se ne povežejo in dobite gladko maso.
 3. Čokolado stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici ter jo nežno vmešajte v smetanovo mešanico. Pazite, da se enakomerno razporedi po celotni masi.
 4. Vzemite model za sladoled ali drugo primerno posodo, ki jo obložite s prozorno folijo. Vlijte pripravljeno mešanico v posodo in jo enakomerno porazdelite.
 5. Pokrijte posodo s prozorno folijo, da preprečite nastajanje ledu, ter jo postavite v zamrzovalnik za najmanj 6 ur ali čez noč.
 6. Ko je sladoled dovolj zamrznjen, ga vzemite iz zamrzovalnika in ga narežite na kose ali ga oblikujte v kepice.
 7. Postrezite v skodelicah, kornetih ali po želji. Uživajte v osvežilni in okusni domači sladici!
Opomba: Če želite dodati nekaj več teksture sladoledu, lahko med pripravo vmešate tudi sesekljane oreščke, koščke čokolade ali druge dodatke po svoji izbiri. Prilagodite recept svojim željam in uživajte v domačem čokoladnem sladoledu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.