fbpx

Recept: jogurtova torta z marelicami

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Lahek in hiter recept za sočen sadni biskvit.

Za ljubitelje sadnih peciv je poletje zagotovo najljubši letni čas. Zdaj je pravi čas, da izkoristite sezono marelic, ki je res kratka, in poleg neizogibne marmelade poskusite še marelično pecivo.

Recept za tako okusno in zelo preprosto pecivo sledi spodaj.

Jogurtova torta z marelicami

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 jogurta (400 ml)
  • 4 jajca
  • 1 kozarec sladkorja (za merilno skodelico uporabite jogurtov lonček)
  • 1 kozarec olja
  • 4 kozarci ostre moke
  • 1 pecilni prašek
  • 40 dag marelic
  • lističi mandljev
  • sladkor v prahu po želji

Navodila

  1. Marelice operemo, prerežemo na pol, jim odstranimo koščice in jih narežemo na manjše kose.
  2. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Če imate cedilo, je moko in prašek vedno dobro presejati, saj bo torta bolje vzhajala.
  3. V drugo posodo damo jajca, dodamo sladkor in mešamo približno pet minut, da se zmes podvoji in se obarva svetlo rumeno. Nato zmanjšamo hitrost mešanja na najnižjo in postopoma dodajamo olje, nato pa še jogurt.
  4. Zmesi na koncu dodamo še presejano moko in pecilni prašek ter zmešamo z mešalnikom.
  5. Pekač po želji dobro premažemo z malo maščobe in potresemo z drobtinami. Če nimate drobtin, uporabite ostro moko. Drobtine bodo pripomogle k čvrsti, dobro zapečeni skorjici na tortnem dnu.
  6. Zmes vlijemo v model, po njej razporedimo narezane marelice, ki jih nežno vtisnemo v zmes. Na koncu po marelicah potresemo še mandljeve lističe in nato model postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj.
  7. Pecivo pečemo približno 45 minut. Pustimo, da se popolnoma ohladi, pred serviranjem pa ga malo potresemo s sladkorjem v prahu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!