fbpx

Recept: lazanja rolice

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Postanite mojster italijanskih specialitet in pripravite te božanske lazanja rolice z mletim mesom.

Lazanja je tipična italijanska jed iz že pripravljenih skorjic, polnjenih z mesom in bešamelom. Poskusite malo drugačno različico, ki je zavita v rolice.

Lazanja rolice

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 12 rezancev za lazanjo, kuhanih po navodilih na embalaži
  • 1 velika čebula
  • 500 g mletega mesa
  • 3 stroki česna
  • – pasiran paradižnik
  • malo naribanega parmezana
  • – 1 žlička soli – 1/2 žličke popra – 1/2 žličke origana – kisla smetana ali ricotta – naribana mozzarela – 1 jajce – peteršilj

Navodila

  1. Testo za lazanjo skuhate in za nekaj časa daste v hladno vodo. Vzamete ga iz vode in položite na krpo, da vpije vlago.
  2. Stepete jajce, dodate smetano, mozzarelo, peteršilj in dobro premešate.
  3. Na čebuli popražite meso, dodate sol ib popeter ter zalijete s paradižnikom. Kuhate 20 minut.
  4. Na list lazanje razmažete dve žlici nadeva in nato še dve žlici mesne omake.
  5. Zvijete v zvitek.
  6. Ognjevarno posodo namažete s paradižnikovo mezgo in razporedite zavitke, ki jih namažete s preostankom mesne omake. Naribajte še malo sira.
  7. Pečete na 200 stopinjah približno 40 minut, da lepo porjavijo. Postrezite še toplo!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.