fbpx

Recept: limonada z okusom

Foto: Kaizen Nguy / Unsplash

Nekatere od teh sestavin bodo limonadi dale popolnoma nov okus. Limonada je univerzalna pijača, ki vas bo ohladila, osvežila in oskrbela z vitaminom C.

Lahko jo naredite s sladkorjem ali brez, z medom ipd., za dodaten okus pa lahko dodate sveže liste mete ali ščepec posušene sivke.

Predstavljamo vam pet načinov priprave okusne in osvežilne limonade, ki vam bodo v prihodnjih dneh prišli še kako prav.

Klasična limonada z ledom

Preprosta limonada iz vode, limone, ledu in sladil vas bo osvežila in vam pomagala, da se ohladite na naraven način, medtem ko bo (za razliko od gaziranih ali sladkanih pijač) imela številne koristi za vaše zdravje.

Limonada. Foto: Francesca Hotchin / Unsplash

Limonada z jagodami

V sezoni jagod lahko vse prednosti tega sadja izkoristite za pripravo limonade, ki bo poleg številnih antioksidantov limonadi dala edinstven sadni okus.

V limonado lahko dodate jagode, ki ste jih predhodno zmešali v mešalniku ali pa jih narežete na tanke rezine ter pustite nekaj časa, da se aroma sprosti v limonado.

Limonada s kumaričnim sokom

Sveže stisnjen sok kumare iz limonade bo dodatno pripomogel k hidrataciji telesa v vročih poletnih dneh, ko z znojem izgubljate veliko tekočine in potrebujete takojšnjo osvežitev. Če nimate sokovnika, kumaro naribajte in ožemite sok.

Naredite si limonado po vašem okusu. Foto: Artem Beliaikin / Unsplash

Osvežujoča limonada v indijskem slogu

V Indiji temperature v poletnih mesecih dosežejo do 48 °C. Zato je priljubljen način priprave limonade takojšnja osvežitev in napolnitev izgubljene tekočine in mineralov, ki se izgubijo s prekomernim potenjem.

Indijska limonada se pripravi tako, da limonadi dodate sladkor-nerafiniran ali kristalni sladkor ter ščepec črne himalajske soli.

Limonada z meto

V vročih poletnih dneh se zaradi izpostavljenosti vročini lahko počutite leni, zaspani in počasni, še posebej to velja za ljudi z nizkim krvnim tlakom.

Pridih svežih listov mete bo poskrbel za takojšnjo osvežitev, in vas prebudil ter pripomogel k povečanju koncentracije

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!