Kaj se zgodi, ko se srečata krompir in mleto meso? Se zaljubita in se poročita v okusni in hranljivi jedi, ki ji pravimo tradicionalna grška musaka!
Tradicionalna grška musaka z mletim mesom je grška specialiteta, ki je navdušila že mnoge. In kako lahko vi postanete del te okusne romanse?
Z enostavnim, a okusnim receptom za krompirjevo musako z mletim mesom, ki vas bo zagotovo navdušil! Privoščite si nekaj kulinarične ljubezni in pripravite najboljšo krompirjevo musako z mletim mesom, ki ste jo kdajkoli poskusili.
Musaka je tradicionalna grška jed, ki je sestavljena iz plasti krompirja, mletega mesa in zelenjave, prelite s prelivom iz jajc in mleka ter pečena v pečici. Musaka je podobna italijanski lasagni, vendar se namesto testenin uporablja krompir.
V nadaljevanju vam predstavljamo recept za krompirjevo musako z mletim mesom, ki bo gotovo navdušila vaše brbončice in vas osvojila s svojim okusom. Pa ne pozabite, da ko si boste oblizovali prste, to ni znak slabih manir, ampak odobravanje vrhunskega kulinaričnega užitka!
Prede vami je recept za krompirjevo musako z mletim mesom.
Tradicionalna grška musaka z mletim mesom
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 500 g mletega mesa (lahko je goveje, svinjsko ali mešano)
- 1 velika čebula
- 2-3 stroki česna
- 2-3 paradižnika
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 100 g naribanega sira
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Navodila
- Olupite in narežite krompir na tanke rezine. Solite in poprajte po okusu ter jih kuhajte približno 5 minut v vreli vodi.
- V ponvi segrejte olivno olje, dodajte sesekljano čebulo in česen ter jih pražite, dokler ne postanejo mehki.
- Dodajte mleto meso in pražite, dokler ne postane rjavo. Dodajte narezane paradižnike in pražite še nekaj minut.
- V posodi zmešajte jajca in mleko ter dodajte nariban sir. Solite in poprajte po okusu.
- V ognjevarno posodo položite eno plast krompirja, nato dodajte plast mesa in paradižnikov. Ponovite postopek, dokler ne porabite vseh sestavin.
- Prelijte z mešanico jajc, mleka in sira ter pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 30 minut ali dokler se ne pojavi zlato rjava skorjica.
- Postrezite krompirjevo musako kot glavno jed ali prilogo k drugim jedem. Okusna je tudi naslednji dan, ko se okusi dobro prepojijo.