Renault EZ-GO: tako Renault vidi prihodnost

V letu 1898 se je ob vozniku osebnih avtomobilov Louis Renault po ulici Lepic, eni od najstrmejših ulic Pariza, povzpel s svojim avtomobilom, katerega posebnost je bil neposreden priklop menjalnika na motorno gred. Od takrat Renault gleda naprej v prihodnost in tako je tudi s konceptom EZ-GO.

Danes je napočila nova doba mobilnosti s še globljimi spremembami tako za uporabnike kot tudi za proizvajalce avtomobilov. Videnje Skupine Renault ostaja v svojem temelju enako: zagotoviti trajnostno mobilnost za vse, danes in v prihodnje. To pomeni, da se bodo dokazali v vodilni vlogi pri razvoju vozil z ničnimi izpusti, nenehno razbirali smernice in prepoznavali potrebe uporabnikov ter ponujali prevozne rešitve vsem, ki jih potrebujejo, ki želijo vozilo imeti ali ga deliti z drugimi. Glede na tehnološki napredek, nova pričakovanja uporabnikov, družbena vprašanja in predpisane omejitve, pred katere so postavljeni, je to videnje še bolj primerno kot kadarkoli prej.

Prihodnost mobilnosti bo električna, povezana in avtonomna. Ljudje se bodo odločali, ali želijo voziti sami ali se prevažati, z voznikom ali brez njega. Z vozili, ki ne bodo več povsem samosvoji izdelki, ampak vedno bolj sestavni del njihovega okolja. S storitvami mobilnosti, ki bodo sestavni del pametnih mest, za kar bodo skrbele tehnologije povezljivosti, inteligentno upravljanih podatkov in drugih inovacij v službi prijetnejšega urbanega življenja.  Renault se že dolgo pripravlja na to, zlasti z odprtostjo do sodelovanja s partnerji v shemi odprtih inovacijskih pristopov, ki omogoča izstopanje iz okvira sinergijskih učinkov znotraj Zveze in raziskovanje novih obzorij.

Renault EZ-GO
Renault EZ-GO

Renault EZ-GO (izgovarja se enako kot “Easy Go“) je robotizirano vozilo, natančneje, avtonomno vozilo brez voznika, z električnim pogonom, za deljeno rabo. Namenjeno je prevažanju po mestu in primestju – do 6 potnikov hkrati. Poleg njega je namenska postaja, ki se zlije z bližnjim urbanim okoljem.

Renault EZ-GO je več kot le oblikovalska študija. Je vozilo in storitev hkrati, je del ekosistema pametnega mesta, kakršne postopoma ustvarjajo mestne oblasti, občine in zasebni sektor. Njegova modularna konstrukcijska osnova omogoča raznoliko uporabnost in različne vrste karoserij. Renault EZ-GO je prvi član družine študij, ki bodo predstavljene v letu 2018.

Renault EZ-GO
Renault EZ-GO

Renault EZ-GO predstavlja Renaultovo videnje prihodnje storitve mobilnosti na zahtevo, ki bi bila za mesto prava prednost, lahko tudi zahvaljujoč prepoznavni ikonični obliki, ki bi predstavljala njegovo filozofijo in zavezanost k učinkoviti in trajnostni mobilnosti, ki bi bila dosegljiva vsem. Onkraj tega simboličnega vidika in ima – zahvaljujoč svojim funkcionalnim lastnostim – Renault EZ-GO v mestih dvojno vlogo. Prvič, vsakomur poenostavi pot, bodisi kot posamično sredstvo prevoza ali pa kot sestavni del omrežja z več prevoznimi sredstvi. Za prevoz od vrat do vrat ali pa od postaje do postaje. Vse to za sprejemljivo ceno, saj gre za deljeno storitev. Tako olajšane vožnje bi uporabnikom pomagale zmanjšati stres in jim zagotovile nove osebne in poklicne možnosti. Z odmikom od vloge voznika bodo uporabniki svoj čas lahko porabili za delo ali razvedrilo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!