Ta posteljna aktivnost kuri največ kalorij!

"Poze" med rjuhami, kjer porabimo največ kalorij!

Mnogi v času epidemije ne morejo v telovadnico in se hkrati težko prisilijo k vadbi doma. Dobra novica je, da če imate nekoga ob sebi, lahko kalorije učinkovito porabite tudi v spalnici. Sicer nekoliko počasneje kot na napravah, a vendar.

Decembra si mnogi privoščijo malo več užitka, še posebej pa to velja za hrano. Neredko se zgodi, da se mnogi januarja prijemajo za glavo, ko se pogledajo v ogledalo. A tudi če ne marate telovaditi, lahko to težavo zaobidete.

Spolnost je učinkovit način za porabo kalorij, nekatere poze pa so enako učinkovita “vadba” kot druge, piše spletni medij The Sun.

GolfSupport.com je izvedel posebno študijo, kjer so z merilci merili porabo kalorij pri kar 112 heteroseksualnih parov. Prosili so jih, naj jih nosijo med seksom. Tako so ugotovili, v katerih pozah se porabi največ kalorij in koliko kalorij porabijo moški ter koliko ženske v določenih pozah.

Rezultati so objavljeni v simpatični infografiki! Oglejte si, koliko kalorij porabite v katerem spolnem položaju v 30 minutah:

Infografika

Poza, v kateri ženske porabijo največ kalorij, je tista, v kateri moški leži na hrbtu, ženska pa čepi nad njim. Moški pa bodo največ kalorij izgubili v ‘mešalniku masla’, pri katerem je ženska z rameni na tleh, medtem ko so njene noge v zraku, moški pa stopi čez njo in se v polovičnem počepu navpično spusti.

Tako! Sedaj vemo, kakšne vragolije moramo početi, da bomo fit tudi brez obiska fitnesa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20 razlogov, zakaj je odšla iz tvojega življenja