fbpx

Tako pravilno kidaš sneg!

Kidanje snega

Kidanje, nujno zlo zime. Poplesavanje snežink in pogled na pobeljeno pokrajino in ulice marsikomu hitro pokvari misel na kidanje. A kidanje je pač cena za zimsko pravljico. Nebodigatreba, ki pa je lahko odlična rekreacija, če vemo, kako se tega pravilno lotiti. Preverite, kako se spopasti s snegom, da bo to hrbtenici prijazno in karseda preprosto.

Znate pravilno kidati sneg? Neumno vprašanje, kajne? Niti ne. Nekateri gibi so lahko namreč sila nevarni. Danes namreč ljudje nismo več vajeni toliko fizičnih naporov, zato se na kidanje ne smemo spraviti nepripravljeni. Kakšno raztezanje, malce ogrevanja pred tem zato ne škodi. Prav tako vam ni treba hiteti. Delajte počasi in ne precenjujte svojih sposobnosti. In ne pozabite na primerna oblačila in obutev, ki ne drsi.

PREBERITE ŠE: Kidanje snega kot rekreacija

V sami fazi kidanja pa je pomembno, da naredimo razkorak, da torej stojimo dovolj narazen, se ne preveč sklanjamo in na lopato ne naložimo preveč snega. Raje odmečemo večkrat po malem. Ključno je, da vaš križ pri kidanju ni upognjen, ampak raven, težo dela pa naj prenašajo kolena in ne hrbtenica! Več o pravilni tehniki kidanja pa izveste v poučnem videoposnetku.

Pravilna tehnika kidanja snega:


Če imate visok krvni pritisk, težave s hrbtenico ali ste srčni bolnik, kidanje raje prepustite komu drugemu.

Če se sneg sprijemlje, lahko poskusite ”kidati” tako:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!