fbpx

To so modna moška sončna očala 2020: 6 kul trendov za modne moške

Kakšna so modna moška sončna očala 2020? Pred vami je 6 res kul trendov!

Modna moška sončna očala 2020 so tako klasična kot edinstvena. V polnem sijaju se vračajo aviatorke, v modi pa bodo tudi barvita moška sončna očala in pa stili sončnih očal iz 90. let prejšnjega stoletja. Pa si poglejmo, kakšna so modna moška sončna očala 2020.

Modna moška sončna očala 2020: 6 kul trendov

Okrogla očala, “lenonke”

Razlog, zakaj so okrogla sončna očala tako dobro delovala na Johnu Lennonu, je ta, da bi bil Lennon stilska ikona! A nikar ne dovolite, da vas sorazmerna anonimnost (ali pa pomanjkanje rock’n’rollovskih genov) odvrnejo od tega vintage modela! Okrogla očala so namreč “it” kos tega leta. Najbolj bodo pristajala mošim, ki imajo kvadratno ali diamantno obliko obraza. Pa tudi če to ni vaša oblika, takšna modna moška sončna očala 2020 niso odsvetovana! Poiščite takšna okrogla sončna očala, ki imajo raven zgornji del okvirja!

Geometrični okvirji

Fantje z nekoliko bolj okroglimi obrazi bodo veseli te novosti, saj so modna moška sončna očala 2020 z geometričnimi okvirji kot nalašč za njih! Poleg tega da dodajo nekaj strukture bolj okroglemu obrazu, so precej edinstevena, kar pomeni, da jih ne bo imel vsak drugi na ulici. Zaradi svoje oblike pa je ključno, da izbirate subtilno, torej tanjše okvirje in klasične barve.

Barvita sončna očala

View this post on Instagram

Clear view @trippkilpatrick

A post shared by CHIMI (@chimieyewear) on

Ko kupujemo sončna očala, bi morala biti v prvem planu njihova nosljivost, torej da jih lahko kombiniramo s tako rekoč vsem. A za vse tiste, ki imate v omari že nekaj nespornih klasik, bodo barvita sončna očala prijetna popestritev. Barve so letos izstopajoče, najbolje pa bo, če izberete takšna očala, ki imajo leče in okvir v isti barvi (rumene, rdeče, modre). Mogoče takšna očala res niso primerna na primer na poroko, bodo pa takoj izboljšala preprost outfit, kot je navadna majica in kratke hlače.

Aviatorke

https://www.instagram.com/p/BhoxmbJHATN/

Aviatorke niso trend, so “statement” kos. In letos bodo tako spet z nami. V vsem svojem sijaju. Tokratna posodobitev klasičnega videza je ta, da so večinoma narejene iz acetata, dodan pa je “most” na vrhu okvirja. Da bi bila torej takšna sončna očala nekaj drugačnega, posebnega, iščite dizajnerske podrobnosti: zlate okvirje, barvne leče ali vzorce na acetatu.

Sončna očala iz 90. let prejšnjega stoletja

Skupaj s parkami in resastimi pričeskami se vračajo tudi sončna očala iz 90. let prejšnjega stoletja. Je pa res, da bo treba k temu trendu pristopiti zelo previdno. Ključno je, da znamo ločiti med sončnimi očali, ki jih je vredno oživiti, shraniti, nositi, in med tistimi, ki jih pravzaprav nikoli sploh ne bi smeli narediti. Iščite torej barvne leče v oranžni in modri barvi ter okvirje iz titana. Kul bodo tudi (pre)veliki acetatni stili, ki spominjajo na ikonični nastop Liama Gallagherja na Glastonburyju leta 1994.

Sončna očala z dvojnim mostičkom

Nekaj je jasno: ta očala niso subtilna, umirjena, ampak so tam zato, da jih vidimo! Pri avtiatorkah smo ta trend že omenili, seveda pa niso le te tiste, ki bodo letos dobile ta dodatek. Na voljo bo več dizajnov, vsi pa prisegajo na tanjše linije in kovinski okvir. A to še ne pomeni, da okvir ne sme biti iz acetata. V kombinaciji s tanjšim kovinskim dvojnim mostičkom acetatni okvirji vnesejo nekaj “statement booma”.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.