fbpx

To torte ti bo res škoda pojesti: sanjske slaščice, ki so videti, kot da so narejene z iglo in nitjo

Leslie Vigil zase pravi, da je umetnica s tortami in verjetno zanjo boljšega opisa res ne bi mogli najti. S svojimi slastnimi umetninami bi jo namreč zlahka umestili v kakšno galerijo.

Leslie Vigil je vrhunska slaščičarka, ki iz sladic ustvarja večplastne mojstrovine, vključno z gozdnimi živalmi, kaktusi in celo kristalnimi tvorbami. Njena zadnja kolekcija tort se imenuje Tapestry, zanjo pa se naučila umetnosti vezenja in s pomočjo oblivov tako ustvarila “šivane” cvetlice, ki krasijo torte. Gre torej za dekoracijo v obliki tapiserije, ki spominja na vezene mehiške obleke, čeprav Leslie kot navdih navaja rusko vezenje in pomladne cvetlice.


Ljubezen do slaščičarstva goji že od malih nog, iz časov, ko je skupaj z mamo ustvarjala torte. Takrat ji je postalo jasno, kakšne lepe stvari lahko dosežeš z dekoracijo. Tako je začela preučevati kuharske knjige, sčasoma pa iz tega naredila tudi poklic. Med drugim se je šolala tudi na prestižni kuharski šoli v Parizu, na Le Cordon Bleu, kjer je zaključila s programom peke in peciva. Danes znanje, ki ga je dobila v vseh teh letih, deli na raznih delavnicah.

Galerija: sanjske slaščice, ki so videti, kot da so narejene z iglo in nitjo

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.