fbpx

Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno

Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno

Študentsko življenje je izjemno obdobje za vsakega človeka, sploh če nekaj let živite v prostoru, ki je vir navdiha, je vaše zatočišče in drugi dom. Verjemite, ni vseeno, kje živite, zato si obvezno oglejte top ideje za opremljanje študentske sobe, še preden se vaše novo poglavje, imenovano študentsko življenje, prične.

Med študenti v Sloveniji je še danes aktualno bivanje v študentskih domovih, ki ponavadi stanejo nekoliko manj, kot bi odšteli za privatno sobo ali  najemniško stanovanje. Tisti, ki ste imeli srečo in ste si uspeli izboriti sobo v domu, se morate zavedati, da boste pri opremljanju novega bivanjskega prostora nekoliko omejeni – večina sob je nameščenih po že vnaprej določenem planu, ki vključuje posteljo, omaro in pisalno mizo. Prostor za svoje dodatno pohištvo boste težko našli, a to nikakor ne pomeni, da nimate pravice do tega, da si svoj del sobe opremite po svojem okusu, in sicer ga popestrite z nekaterimi dodatki, ki bodo ustvarili občutek domačnosti.

Preden začnete s pakiranjem, vam predlagamo, da si preberete naš članek z nasveti za vse študente, ki se selite, da boste imeli čim manj težav s selitvijo. Če v glavi še nimate zamisli o tem, kako bi uredili prostor, boste v spodnjih galerijah našli ideje za opremljanje študentske sobe.

Top ideje za opremljanje študentske sobe:

V nadaljevanju smo zbrali top ideje za opremljanje študentske sobe predvsem za tiste, ki se boste preselili v študentski dom.

Tapete

Tapete popestrijo prostor!
Tapete popestrijo prostor!

Svoj kotiček v sobi, ki se sestoji iz postelje in pisalne mize, lahko polepšate tako, da si omislite snemljive tapete, ki so dovolj kakovostne, da bodo v času vašega bivanja ostale na steni, a te ne bodo poškodovale. Izbirate lahko med različnimi poslikavami, svetujemo pa vam, da izberete takšen material, ki ga boste lažje čistili.

Police

Police imajo uporabno in okrasno vrednost.
Police imajo uporabno in okrasno vrednost.

S policami ne boste zgrešili, saj imajo uporabno in okrasno vrednost. Razporedite jih nad pisalno mizo ali nad posteljo (če jih boste namestili nad posteljo, morate biti bolj POZORNI, kako jih nameščate, da vas kakšen predmet ne poškoduje). Izberite police, ki se ujemajo z barvo tapet ali steno in so različnih oblik – prepustite se domišljiji!

Fotografije in okvirji

Fotografije popestrijo prostor, zato boditi izvirni!
Fotografije popestrijo prostor, zato boditi izvirni!

Najboljši okras za steno, ki popestri prostor, so fotografije, ki vas spomnijo na prijetne trenutke in so lahko vaša motivacija, da vztrajate in ste uspešni. Če imate raje umetniške slike, si potem privoščite takšno vrsto okrasitve, sicer lahko kupite tudi zanimive okvirje, brez fotografij. Ocenite, kaj se najbolje poda v prostoru.

Drugi dodatki

RASTLINE: Če imate srečo, da rastline v vaši oskrbi ne umrejo, si lahko omislite kakšno manjšo rožo, ki je lažja za vzdrževanje in jo postavite na polico. Vnesla bo življenje v sobo.

POSTELJNINA: Tudi barva in vzorci posteljnine vplivajo na videz prostora. Okusi se razlikujejo, a otroške poslikave posteljnin ponavadi niso videti najbolj modno – izberite raje enobarvno posteljnino, ki se ujema s tapetami, steno, policami in fotografijami.

LUČKE: Če imate radi občutek domačnosti, udobnosti in pravljičnosti, si potem lahko nad posteljo namestite lučke, ki so prijeten dodatek v večernih urah, medtem ko berete ali se pogovarjate s sostanovalci.

Lučke so zadetek v tarčo!
Lučke so zadetek v tarčo!

Če mislite, da smo pozabili na tiste, ki se boste preselili v zasebno stanovanje, se motite – tudi na vas smo mislili in pripravili serijo fotografij v spodnji galeriji (jasno, tudi zgornji nasveti vam prav pridejo), iz katerih lahko črpate ideje.

Bivanje v najemniškem stanovanju dopušča več svobode, nekje si lahko prinesete svoje pohištvo, drugje lahko razporedite tiste stvari, ki so že tam, po svojem okusu … Bodite izvirni, razmislite, kako boste razporedili vse elemente, zapišite si, kaj potrebujete in veselo nakupovanje! 🙂

Galerija: Top ideje za opremljanje študentske sobe

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!