fbpx

Top zimski filmi, ob katerih vam bo prijetno toplo

Hoteli ali ne, zima bo kmalu tu in to že nakazujejo nizke temperature. Zunaj bomo samo še takrat, ko bo to res treba, sicer pa se bomo skrivali v toplih zavetjih, kjer si bomo lahko zdaj privoščili kakšno dobro knjigo ali film več. Obstaja nešteto filmov, ki so jih režiserji spretno postavili v zimsko okolje in tako poskrbeli za čudovito, romantično vzdušje. Tudi mi smo za vas pripravili top zimske filme, ob katerih vam bo prijetno toplo.

Top zimski filmi, ob katerih vam bo prijetno toplo:

The Holiday (Počitnice, 2006)


Ženski, ki se nikoli nista srečali in ki živita več tisoč kilometrov narazen, sta se znašli v enakih težavah: tik pred božičnimi prazniki sta osamljeni in razočarani. Zato se prek spletne strani za izmenjavo domov dogovorita, da si bosta za praznike zamenjali hiši. Iris se preseli v Amandin dom v Los Angelesu, Amanda pa se odpravi na angleško podeželje in se vseli v idilično hiško sredi zasneženih poljan.

Friends with Kids (Projekt: Otrok, 2011)


Dolgoletna prijatelja Jason in Julie se odločita, da bosta imela otroka, za katerega bi skupaj skrbela, čeprav med njima nikoli ni bilo nobene romantične navezanosti. Kljub dvomom njunih prijateljev je njun dogovor nadvse uspešen. Težave nastopijo, ko se oba zapleteta v nove romantične avanture in ob tem spoznavata, da drug do drugega morda čutita več, kot sta si pripravljena priznati.

Groundhog Day (Svižčev dan, 1993)


Televizijski vremenar obtiči v času in neskončno dolgo vsak dan preživlja 2. februar. Njegov svet vsak dan obiščejo isti ljudje, le da ne vedo, da se dan ponavlja. To pa ima tudi določeno prednost: ugotovi, kaj ženska hoče od moškega, kaj dela narobe in tako izboljša svoje vedenje, dokler ga nekega dne Rita, njegova asistentka, končno ne vzljubi.

Serendipity (Igra usode, 2001)


Film je romantična komedija o fantu in dekletu, ki ju usoda združi in loči. Jonathan in Sara se srečat v veleblagovnici, med njima preskoči iskrica in tako skupaj preživita prijeten večer, čeprav ju doma čakata partnerja. Sara verjame, da ju bo ponovno združila usoda, zato si telefonskih številk ne izmenjata. Čez nekaj let, ko sta vsak s svojim partnerjem tik pred poroko, začneta o svojih vezah resnično dvomiti in zato naredita vse, da bi se našla.

Planes, Trains & Automobiles (Letala, vlaki in avtomobili, 1987)


Neal Page si želi za praznike domov. Njegov polet je zaradi slabega vremena preklican, zato se odloči, da bo uporabil druga prevozna sredstva. Na potovanju se mu pridruži potujoči prodajalec, nezaustavljivi brbljivec, ki ima vedno na zalogi kakšno slabo šalo.

PREBERITE ŠE: 5 vintage filmov za mrzle popoldneve

Little Women (Čas deklištva, 1994)


Ljubeča zgodba o družini March opisuje odraščanje deklet ob skrbni materi, medtem ko njihov oče trpi v državljanski vojni. Jo, Meg, Beth in Amy so štiri sestre, ki s polno mero optimizma, poguma, dobrote in ljubezni poskušajo prebroditi mladostniške težave in zakorakati v svet mladih dam.

Bridget Jones’s Diary (Dnevnik Bridget Jones, 2001)


Film govori o Bridget, samski ženski v tridesetih, ki nima velikih ambicij, rada bi pa našla pravo ljubezen in shujšala. A vse to se ji zdi nedosegljivo. Medtem ko ji njeni prijatelji Jude, Sharon in Tom dajejo (ne)koristne nasvete, se Bridget znajde razpeta med dvema moškima, ‘nevarnim’ šefom Danielom in starim družinskim prijateljem Markom.

Happy Feet (Vesele nogice, 2006)


Animirana družinska komedija se dogaja na Antarktiki, v deželi cesarskega pingvina, kjer vsak pingvin potrebuje srčno pesmico, da privabi sorodno dušo. A rodi se pingivinček Fuši, ki ne zna pet. Je pa zato izvrsten plesalec stepa.

The Mighty Ducks (Mogočni racmani, 1992)


Kultna mladinska komedija pripoveduje zgodbo o ekipi nemotiviranih najstniških hokejistov, ki svojega imena Mogočni racmani nikakor ne upravičuje. Mesto trenerja prevzame samovšečni odvetnik, ki mu delo sprva ne diši, a z ekipo kmalu postanejo motivirani, da postanejo najboljši.

Filmi o Harryju Potterju


Obstaja razlog, zakaj se filmi o Harryju Potterju vrtijo v zimskih dneh. Bradavičarka je še bolj neverjetna v snegu. Graščina je polna čudovitih kaminov in lebdečih sveč, skozi okno pa lahko čarovniški učenci opazujejo sneženo pokrajino.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!