Film Nocturnal Animals (2016)
Kulturni izbor · film

Ameriški triler Nočne živali (Nocturnal Animals) je film Toma Forda, ki si je ime ustvaril v svetu mode, pred sedmimi leti navdušil z gejevsko dramo Samski moški (2009) s Colinom Firthom in se s svojim drugim filmskim izdelkom okitil z veliko nagrado žirije na beneškem filmskem festivalu ter utrdil svoje mesto tudi v filmskem svetu. V njegovem novem celovečercu nastopajo številna zvezdniška imena, med drugim Amy Adams, Jake Gyllenhaal in Michael Sheen.

Priznani modni oblikovalec Tom Ford, ki uspešno preklaplja med filmsko in modno kariero, je na beneškem filmske festivalu predstavil svoj drugi filmski projekt – Nočne živali (Nocturnal animals) in zanj prejel veliko nagrado žirije. Pod film, v katerem kraljujeta Amy Adams in Jake Gyllenhaal ter raziskuje tanko mejo med ljubeznijo, krutostjo in maščevanjem, se je podpisal tudi kot scenarist.

Tesnoben romantični triler Nocturnal Animals je filmska adaptacija romana Tony & Susan (1993), v katerem kot bivša zakonca Edward Sheffield in Susan Morrow nastopata Jake Gyllenhaal in Amy Adams.  Susan je lastnica galerije, ki začne živeti zgodbo sadističnega romana svojega nekdanjega moža, ki ga je posvetil njej, in je z vsako nadaljnjo stranjo bliže ne le kruti usodi literarne junakinji, pač pa tudi svoji lastni usodi.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Gold (2016)

Susan sicer živi privilegirano, toda prazno življenje. Nekega dne v nabiralniku najde paket – mračen roman Nocturnal Animals (Nočne živali), ki ga je napisal njen bivši mož, s katerim pa že dolgo več nima stikov. Susan roman interpretira kot prikrito grožnjo in zgodbo o maščevanju. Medtem ko je zgrožena nad nasiljem in mučenjem, ki ga opisuje, pa priznava, da je svojemu nekdanjemu partnerju storila nekaj groznega. Kaj in kakšna je njena usoda, izvemo v kinu  novembra 2016. Vohamo oskarje?

Utrinki iz filma Nocturnal Animals (2016):

Film Nocturnal Animals (2016)Odpri galerijo

Petdeset odtenkov teme, nadaljevanje filma Petdeset odtenkov sive, prihaja v naše kinematografe na Valentinovo leta 2017. VIDEO: Zunaj je napovednik filma Petdeset odtenkov teme! TV-serija Westworld (2016) Napovednik: TV-serija Westworld (2016) Film Imperium (2016) Filmski napovednik: Imperium (2016) Film Gold (2016) Filmski napovednik: Gold (2016) · · ·