Film Razcepljen (Split, 2017)
Kulturni izbor · film

M. Night Shyamalan je z lanskoletnim ”prasketajočim” filmom Obisk (posnet v tehniki found footage) vsem dvomljivcem zaprl usta in dokazal, da še ima nekdanjo ostrino. Zaslovel je s filmom Šesti čut (1999), toda sedem let pozneje ga je neuspeh grozljivke Podvodna deklica skoraj stal kariere. Na srečo to ni bil zadnji žebelj v njegovi krsti, saj nekdanji up ameriške kinematografije doživlja drugo filmsko pomlad in se počasi vrača na pota stare slave. Po obetavni vrnitvi k svojim koreninam se bo v filmu Razcepljen (Split) znova dokazoval občinstvu, ko nas bo popeljal ne le v temačne podzemne hodnike psihičnega bolnika, v katerem je ujetih kar 23 osebnosti, pač pa tudi temačne kotičke človeškega uma.

O filmu Razcepljen (Split) mnenja ne bodo razcepljena. Scenarist in režiser kultnih filmov Šesti čut, Nezlomljivi in Znamenja, M. Night Shyamalan, se namreč vrača z novim izvirnim trilerjem, ki obeta. Hollywood sicer očitno še goji nezaupanje vanj, saj mu je namenil januarski termin, a po napovedniku sodeč, bo Shyamalan spet očaral in pritegnil občinstvo.

Zgodbo je navdihnilo psihično obolenje, s katerim si strokovnjaki že vrsto let belijo glavo. Protagonist filma – v glavni vlogi nastopa odlični James McAvoy (Možje X, Iskan, Svinjarija, Zadnji škotski kralj) – namreč trpi za disociativno motnjo identitete*, v njegovem telesu pa biva kar 23 različnih osebnosti. Ko nekega dne ugrabi tri mlada dekleta, pa se začne proces utelešenja njegove zadnje identitete – zveri.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: A Dog’s Purpose (2017)

Ali bodo ugrabljena dekleta ušla, še preden se utelesi zver, bomo izvedeli v drugi polovici januarja 2017.

Prizori iz filma Razcepljen (Split, 2017):

Utrinki iz filma RazcepljenOdpri galerijo
Gene Wilder Umrl je igralec Gene Wilder, prvi filmski Willy Wonka Film A Dog's Purpose (2017) Filmski napovednik: A Dog’s Purpose (2017) Film Planetarium (2016) Filmski napovednik: Planetarium (2016) – Natalie Portman in Lily-Rose Depp vidita mrtve Filmski igralci in njihovi dvojniki Filmski igralci in njihovi dvojniki, ki so si podobni kot jajce jajcu · · · ·