Film The Mummy (2017)
Kulturni izbor · film

Po vampirjih se Tom Cruise loteva še ene mitološke tematike – mumij. Na filmska platna se namreč vrača mumija, s katerimi je imel nazadnje opravka Brendan Fraser, v čigar čevlje pa zdaj stopa zvezdnik filmov Misija: Nemogoče. Gre namreč za ponoven zagon franšize s preloma tisočletja. Dogajanje v filmu The Mummy (2017) je postavljeno v sedanjost, poleg Cruisa pa ima eno od glavnih vlog tudi zvezdnica filma Zvezdne steze: Onkra, Sofia Boutella, ki igra mumijo. V filmu nastopa tudi Russel Crowe (Gladiator).

Mumija se vrača na velika platna. Tokrat kot ženska! The Mummy (2017) ni nadaljevanje trilogije, v kateri je nastopal Brendan Fraser, pač pa ponoven zagon filmskega studia Universal. Gre za izredno ambiciozno zastavljen projekt, saj se nam obeta serija medsebojno povezanih filmov v slogu Marvelovega in DC-jevega univerzuma, s popularnimi pošastmi v osrednji vlogi (Volkodlak, Frankenstein, Drakula …).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Zookeeper’s Wife (2017)

V filmu The Mummy bodo poleg Sofie Boutella (Kingsman: Tajna služba) kot mumije in Toma Cruisa kot avanturista, ki se bori proti nesmrtni egiptovski pošasti, zaigrali še Russel Crowe kot Dr. Henry Jekyll, pa Jake Johnson, Annabelle Wallis in Courtney B. Vance.

Galerija – utrinki iz filma The Mummy (2017):

The Mummy (2017)Odpri galerijo

Filmi december 2016 Filmski jagodni izbor: najboljši filmi v decembru 2016 Film The Zookeeper's Wife (2017) Filmski napovednik: The Zookeeper’s Wife (2017) Animirani film Avtomobili 3 (Cars 3, 2017) Filmski napovednik: Avtomobili 3 (Cars 3, 2017) Film Mad Shelia (2016) Mad Shelia: Kitajci posneli popolno kopijo Pobesnelega Maksa · · · ·