Otroške igre naše mladosti.
V zraku · buzz buzz

Danes si otroci težko zapolnijo popoldne, če nimajo pri sebi pametnega telefona ali tablice. Še pred ne toliko leti pa so bile ulice in igrišča po šoli polni otrok in otroškega vrveža. Dandanes samevajo ali pa so tam mamice in očki z res majhnimi otroki. Iz naftalina smo potegnili posnetek iz leta 1983, ko so si otroci še krajšali čas z otroškimi igrami, kot so gumitvist, skrivalnice, ristanc, metanje žabic, slepe miši, gnilo jajce, preskakovanje kolebnice, igranje s frnikolami … Katero od teh iger ste se kot otrok igrali tudi sami?

Današnji otroci verjetno kar ne morejo verjeti, da nekdaj ni bilo pametnih telefonov in tablic. Če danes skupaj strmijo v zaslon in igrajo mobilne igre ali v najboljšem primeru lovijo Pokemone, so nekoč igrali ristanc, se šli zemljo krast, pa gnilo jajce itd. Drži, nekoč so otroci resnično vedeli, kako se zabavati, tudi če so imeli pri roki le kredo ali dve frnikoli.

PREBERITE ŠE: Razlike med današnjimi otroci in otroci iz 90ih

Oglejte si arhivski posnetek iz leta 1983, ki je v objektiv ujel otroške igre, brez katerih pred pametnimi telefoni ni minilo nobeno otroštvo. Neverjetno, kako so se časi spremenili, kajne? Katero od teh iger pa ste se igrali tudi sami?

Galerija – otroštvo nekoč:

Otroške igre naše mladosti.Odpri galerijo
Beyoncé - Instagram Ne boste verjeli, koliko Beyoncé zasluži za eno Instagram objavo BeFunky Collage Edinstveni dvojčici s svojim videzom osvajata internet ''Neodgovoren'' oče Je to najbolj neodgovoren oče na svetu? Ne obsojajte ga prehitro! 100 let stari triki, ki so uporabni še danes 100 let stari triki, ki so uporabni še danes · · · · ·